Kızılcahamam´da 15 Temmuz dolayısıyla şehit kabirleri ve aileleri ziyaret edildi

Kızılcahamam´da 15 Temmuz dolayısıyla şehit kabirleri ve aileleri ziyaret edildi

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Kızılcahamam´da da 15 Temmuz şehitlerimiz mezarları başında anıldı.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun ve ilçe protokolü ile birlikte Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)´nün 5 yıl önce kalkıştığı hain darbe girişiminde şehit düşen Lütfi, Mehmet ve Hakan Gülşen´in Kızılcahamam Mahkemeağcin Mezarlığınında kabirleri ziyaret edilerek Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, Gülşen Ailesi evlerinde ziyaret edildi. Ardından heyet, Süleler Mahallesine geçerek 15 Temmuz Şehidi İbrahim Ateş´in kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Daha sonra, İstanbul Gaziosmanpaşa´da 2012´de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul´un ailesini ziyarette bulunan heyet son olarak Akdoğan Mahallesinde, Şehit Piyade Çavuş Kadir Akgün ve Şehit Hava Savunma Onbaşı Ahmet Tamer´in kabirlerini ve ailelerini ziyaretlerde bulundu.

/resimler/2021-7/16/1855384700422.jpg

Şehit kabirlerinde İlçe Müftüsü Hasan Limon tarafından Kur´an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Başkan Acar yaptığı açıklamada; Şehitlerin milletimizin kalbinde her zaman müstesna bir yeri olduğunu ifade etti ve "Şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerimizin, her daim yanında olmak bizlerin vefa borcudur" dedi.