Kutlu doğum haftasının takvimi belli oldu

Kutlu doğum haftasının takvimi belli oldu

Kutlu Doğum Haftası 2018´de Mevlid-i Nebi Haftası şeklinde kutlanmaya başlayacak ve Hicri takvim baz alınacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu sene 29 Kasım´da Mevlit Kandili gecesinin daha canlı etkinliklerle, birkaç güne yayarak ve konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bütün dünyanın Mevlit Kandili´ni hicri takvime göre kutladığını belirterek, şöyle konuştu: ?2017 yılının Kutlu Doğum Haftası kutlandı. 2017 yılının 29 Kasım´daki Mevlit Kandili gecesi biraz daha canlı etkinliklerle, belki birkaç güne yayarak, konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapacağız. İnşallah 2018 yılında, 19 Kasım´da Mevlid-i Nebi Haftası şeklinde kutlanmaya başlayacak. Hicri takvime göre değişecek.?

Erbaş, yurt dışında irtibatta oldukları 300´ün üzerinde dini lider ve kanaat önderine FETÖ´ye ilişkin mektuplar ve Olağanüstü Din Şûrası´nın sonuç bildirgesini gönderdiklerini bildirdi.

Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında 16 ülkeden 570 öğrencinin Türkiye´de 7 ilahiyat fakültesinde eğitim gördüğünü dile getiren Erbaş, ?Yurt dışından gelen öğrencilerimizi de FETÖ konusunda bilgilendiriyoruz. Onların içinden FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen öğrencilerin ilişikleri ve bursları kesilmiştir? dedi.