Tarih: 03.06.2024 17:00

Mamak Belediyesi Kütüphanelerine Kitap Bağışı

Facebook Twitter Linked-in

Mamak Belediyesi, yalnızca Mamaklılara değil, Başkentlilere kitapların gizemli dünyasının kapılarını açmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi Kütüphaneleri, kitap tutkunları ile birlikte öğrencilere gelecek hedeflerine ulaşma yolunda sıcak bir yuva olmayı sürdürüyor. Kültür ve sanat merkezi haline gelen Mamak’ta, 18 yetişkin ve 4 Bebek Kütüphanesi olmak üzere 22 kütüphane hizmet veriyor. Toplamda 60 bini aşkın kitabı bulunan kütüphaneler, yazar ve şairlerin kendi kitaplarının bağışı ile koleksiyonunu da zenginleştiriyor. 

Hediyelerin en güzeli kitaptır

Mamak Belediyesi kütüphanelerine bir bağış da “İmanın Nuru İslamiyetin Dili” adlı kitabın yazarı Kültür Bakanlığı Cem Zakiri, Ozan Murtaza Şirin yaptı.  Oxford Üniversitesi tarafından İngiltere’de teşekkür belgesi alan ve Irak Necef’te Haydariye Kütüphanesi ile birlikte Türkiye’deki 4 yüz kütüphanenin raflarında yerini alan yazarın kitabı, Mamak Belediyesi Kütüphanelerinde de yerini aldı. İçerisinde mersiyeler, dua dehler, cinaslar, setrenç kesik, devriye, yaratılış ve muammalı eserlerin yer aldığı iki ciltten oluşan kitabın 382 sayfadan oluşan birinci cildi 5-7 ve 8 hece üzerine yazıldı. 510 sayfalık ikinci cilt ise 11-14-15-16-30-32 hece üzerine yazıldı. 13 yaşından itibaren kitap yazmaya başladığını belirten 83 yaşındaki yazar, “Hediyelerin en güzeli kitaptır. İlk kitabım Aşk Dönünce, ikinci kitabım İmanın Nuru ve İslamiyet’in Dili ve önümüzdeki günlerde 17 Erkanname adlı üçüncü kitabımı da çıkaracağım.  Mamak Belediyesi kütüphanelerinin raflarında kitabımın yer almasından çok mutlu olacağım” dedi. Mamak Belediyesi Kütüphaneleri, gönüllerden izler taşımak adına, yazar ve şairlerin kendilerine ait eserlerin bağışlarını kabul edecek.

 

Kitap Yelpazesi

Açıldığı günden itibaren binlerce öğrenciyi ağırlayan, akıllı uygulamalara ev sahipliği yapan Mamak Belediye Kütüphaneleri, sınavlara hazırlanmak isteyenler için de ders çalışma disiplini sağlıyor. Felsefe, Psikoloji, Din, Toplum Bilimleri, Dil ve Dilbilim, Doğa Bilimi, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Retorik, Coğrafya ve Tarih kitapları, başlıklar halinde sınıflandırılarak raflarda yer alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —