Tarih: 07.06.2022 16:59

Mamak’ta Okullar Çevre İçin Yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

“Mamak’ta Okullar Çevre İçin Yarışıyor” yarışmasında öğrenciler “sıfır atık” projesi kapsamında topladıkları plastikler, mavi kapaklar, ambalajlar ve birçok geri dönüşüm ürününde kıyasıya mücadele gösterdi. Okullar arası mücadelede dereceye girenler Çevre Şenliği’nde ödüllendirildi.

Demokrasi Ortaokulu’nda gerçekleşen Çevre Haftası Şenliği’nde çocuklar doyasıya eğlendi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin de katıldığı şenlikte yarışmada dereceye giren okullar tek tek ödüllendirildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yaptığı konuşmada yaşanabilir dünyanın önemine dikkat çekti. Başkan Murat Köse, “Çevremizi korumak, doğayı korumak hepimizin görevi. Geri dönüşümle ilgili çok daha bilinçli olmak zorundayız. Bunun için bizler de geri dönüşüm farkındalığını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yeşil kalkınma devrimi dediğimiz yeşil belediyecilik dediğimiz çalışmalarımızla yeşile doğaya sahip çıkıyoruz.  Bu çerçevede ambalaj atıkları ile ilgili bir yarışma yapıldı. Yarışmaya birçok okul katıldı. Yarışmada birinci olan Demokrasi Ortaokulu’nu ben kutluyorum” dedi, yarışmada birinci olan öğrencileri ise tek tek tebrik etti. Sosyal sorumlulukla çevre bilinci kazanan öğrenciler, yapılan bu önemli yarışmadan galip çıktıkları için mutluydu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —