Mevlana ölüm yıldönümünde Etimesgut´ta anıldı

Mevlana ölüm yıldönümünde Etimesgut´ta anıldı

Etimesgut Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi´nin Hakk´a vuslatının 744´üncü yıldönümü dolayısıyla Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi´nde ?Şeb-i Arus? adlı anma programı düzenledi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliği, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel eşi İlknur Demirel´le birlikte izledi. Sivil toplum örgütleri, bürokratlar, muhtarlar, meclis üyeleri ve MHP İlçe Başkanı Halil Şahingöz´ün de katıldığı programa, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Kur´an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede, Mevlana´nın engin hoşgörüsüne vurgu yapıldı, semazen gösterisi ise büyük ilgi gördü. 

SEMAZEN BÜYÜLEDİ

Fazlı Çoban´ın sunuculuğunu yaptığı program, 2010 Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1´incisi Hafız Ali Tel´in Kuran Tilaveti ile başladı. Ayin-i Şerif Sema Gösterisi ve Türk Tasavvuf Musiki Konseri ile devam eden programda,  Hafız İsmail Coşar ve Hafız Bilal Demiryürek de okudukları kasidelerle Mevlana´yı yad etti. 

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Mevlana´nın barış ve esenlik dini olan İslam´ı kirletenlere karşı yüzyıllar öncesinden cevap verdiğini belirterek, ?İslam´ı şiddet dini olarak görenlere, İslam´ı çıkarlarına alet edenlere karşı en güzel cevap Hazreti Mevlana´nın 7 yüzyıl öncesinden söylediği sözler ve öğretileridir. Dinimizi öğrenmek isteyen Mevlana´yı okumalı ve dinlemelidir? dedi.

/resimler/2017-12/16/1556545024165.jpg

?MEVLANA´NIN HOŞGÖRÜŞÜNÜ ÖRNEK ALIYORUZ?

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel,  Mevlana´nın kendi ölümünü düğün gecesi olarak gördüğünü belirterek; ?Mevlana sevginin, hoşgörünün en üst düzeyidir. Bu topraklar Mevlana gibi birçok değeri bağrından çıkarmıştır. Bizler, onların manevi huzurunda yaşamaya devam ediyoruz. Güzellikleri paylaşarak çoğaltmalıyız. Paylaşacak o kadar çok ortak yanlarımız ve güzelliklerimiz var ki; bunların etrafında, bizi biz yapan bu değerlerin etrafında buluşarak, Mevlana´nın hoşgörüsünü örnek alarak, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz? dedi.

Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmak

Ne mutlu ki Hazreti Mevlana bize nasip olmuştur. İslam´ı bugün Ortadoğu´da Müslüman kanı akıtan, kafa kesenler ile özdeş sananlarına karşı Mevlana´mız var. İslam´ı,  yobazlık, gericilik, şiddet ve korku dini olarak sunmak isteyenlere karşı Mevlana ile savunma yapabiliyoruz. Hoşgörü, tüm sorunların bertaraf edilmesi için tüm halkların ihtiyaç duymaları gereken yegâne hissiyattır. Bu hissiyatı en iyi kavramış, anlatmış ve bu uğurda da ömrünü vakfetmiş olan Mevlana´yı anma geceleri yalnızca onu anmaya değil onu anlamaya hizmet etmelidir. Bu akşam semazenlerimizi izlerken, ilahileri, kasideleri dinlerken sadece görsel bir şöleni değil dünya hırslarının gelip geçici olduğuna, baki kalanın bu kubbede bir hoş seda bırakmak olduğuna, içimizi kemiren nefret, kin, hor görme gibi tüm kötü hasletlerin boş olduğuna dair de bir düşünce içinde olmamız gerektiğine inanıyorum? diye konuştu.

Unutulmaz gece, Ömer Faruk Güney´in ilahileriyle son buldu.

Program çıkışında gecenin anısına vatandaşlara hurma şekeri ve Hz. Mevlana´dan Özlü Sözler ve Yedi Öğüdü kitapçığı hediye etti.