Tarih: 24.06.2016 17:32

MHP´NİN KORSAN KURULTAYI İPTAL OLDU!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Merkezi´nin Avukatı Yücel Bulut "Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkeme tarafından 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Genel Kurul´da alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin İHTİYATİ TEDBİR YOLUYLA DURDURULMASINA karar verilmiştir." dedi.

Yücel Bulut konuya ilişkin MHP Genel Merkezi´nde bir açıklama yaptı.

Bulut´un açıklaması şu şekilde:

Değerli Basın Mensupları;

Bilindiği üzere Ankara 12´nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilmiş bulunan Üç Kişilik Çağrı Heyetince Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Genel Kurulu Tüzük Değişikliği Gündemiyle 19 Haziran 2016 tarihinde toplantıya çağrılmıştır.

Söz konusu toplantıda;

Çağrı Heyetinin beyanlarına göre 752,

Noterin açıklamasına göre 656,

Noterin televizyon programında söylediğine göreyse 330 delegenin katılımı sağlanmıştır.

Sayın Genel Başkanımız, kurultaydan 1 gün önce 18 Haziran 2016 tarihinde yapmış olduğu yazılı açıklamasında, tertip edilecek kurultaya ilişkin, çok önemli usul hataları bulunduğuna ve de kurultayın bu haliyle yasal olmayacağına işaret etmiştir.

Hal böyle olmasına rağmen 19 Haziran 2016 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul toplantıya davet edilmiş, söz konusu toplantıya halen sayısı tam olarak tespit edilemeyen bazı delegelerimiz iştirak etmiştir.

Toplantı sonrasında aralarında Sayın Koray Aydın, Sayın Sinan Ogan ve Sayın Sait Gönen´inde bulunduğu birçok isim, basına vermiş oldukları demeçlerinde, kurultayın iptal edilme riskine işaret etmişler, birden fazla tüzük maddesi değişikliğinden de haberdar olmadıklarını, toplantı gündeminin bir dayatmayla değiştirildiğini vurgulamışlardır. 

19 Haziran 2016 tarihinde şahsım tarafından yapılan açıklamayla, söz konusu Genel Kurul hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından yargı yoluna başvurulmayacağı ifade edilmiştir.

Malumdur ki, genel kurulda usulsüzlük olduğu iddiasıyla, toplantıya katılmayan her üst kurul delegesinin yargı yoluna başvurma ve genel kurulun iptalini istemek hakkı vardır.

Bu çerçevede bir üst kurul delegemizin Genel Kurulun İptali İstemiyle ilk davayı açtığı bilgisi Genel Merkezimize ulaşmıştır.

Üst Kurul Delegemiz tarafından Ankara 3´ncü Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan Genel Kurul İptali davasının ilk incelemesi neticesinde; 19 Haziran 2016 tarihli Genel Kurul´da alınan tüm kararların yürütülmesi İhtiyati Tedbir Yoluyla durdurulmuş, Genel Kurul çerçevesinde yapılan sözde yetki devirleri de askıya alınmıştır.

Üst kurul delegemizin Ankara 3´ncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ihtiyati tedbir kararına esas olan gerekçeler şu şekildedir.

 

İşte, üst kurul delegemiz tarafından açılan Genel Kurul İptal Davası neticesinde ileri sürülen bu gerekçeler ışığında, Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkeme tarafından 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Genel Kurul´da alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin İHTİYATİ TEDBİR YOLUYLA DURDURULMASINA karar verilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —