NECİP FAZIL KISAKÜREK SİNCAN´DA ANILDI

NECİP FAZIL KISAKÜREK SİNCAN´DA ANILDI

Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek Sincan´da anıldı. Anma programı kapsamında vatandaşlarla buluşan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, hayatı ve eserleriyle Necip Fazıl´ı anlattı.

Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33. yılında Sincan Belediyesince düzenlenen söyleşide anıldı. Lale Konferans Salonu´nda gerçekleşen programda, Necip Fazıl Kısakürek´in ?Para? isimli oyununu da sahneleyen tiyatro oyuncusu, Ahmet Yenilmez Sincanlılarla buluştu. Yoğun katılımla gerçekleşen anma programında Ahmet Yenilmez, Şairlerin Sultanı Necip Fazıl´ın hayatı ve eserleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Necip Fazıl´ın şiirlerini de seslendiren Yenilmez, ?Üstad, Necip Fazıl´ın şiirlerinde müthiş bir görsellik olduğunu, az kelimeyle çok şey anlattığını ifade etti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Necip Fazıl Kısakürek´i saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, Necip Fazıl´ın Türk Edebiyatı için ölümsüz eserlere imza attığını vurguladı. Başkan Tuna, ?Düşünce ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek´i saygı ve rahmetle anıyorum? dedi.