Nusaybin karıştı: Polis müdahale etti!

Nusaybin karıştı: Polis müdahale etti!

Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde aralarında HDP´li milletvekillerinin de bulunduğu grubun, Cizre´ye yürümesine polis izin vermedi.

Şırnak´ın Cizre İlçesi´nde 14 Aralık´tan beri süren sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto etmek isteyen aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Nadir Yıldırım, Dirayet Taşdemir, İbrahim Ayhan, Erol Dora ile DBP´lilerin de bulunduğu grup, Nusaybin´in Girmeli Mahallesi´nde toplandı. Buradan uluslararası İpek Yolu´na çıkan grup, Cizre´ye doğru yürüyüşe geçti.

İdil- Nusaybin yol ayrımında barikat kuran güvenlik güçleri tarafından yolları kesilen grup, İpek Yolu´nu çit taraflı trafiğe kapattı. Gruptaki milletvekilleri ile polis yetkilileri yolun açılması için bir süre görüşme yaptı.

mbxor_1453989986_1679-001.jpeg

 

DBP Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, milletvekilleri Ali Atalan, Nadir Yıldırım, Dirayet Taşdemir, İbrahim Ayhan ve Erol Dora´nın görüşmeleri sonuç vermeyince polis grubun dağılmasını istedi.

Grup dağılmamakta ısrar edince polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Gruptan polise taş atılırken, olaylar bir süre devam etti.(Vahdet)