Ordu´da Kilise Başvurusu Reddedildi

Ordu´da Kilise Başvurusu Reddedildi

ORDU İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Taşbaşı Kilisesinin ibadete açılması söz konusu olamaz.

ORDU İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu´da bulunan Agape Kilisesi Derneği´nin şu an Taşbaşı Kültür Merkezi olarak hizmet veren tarihi Taşbaşı Kilisesi binasını ibadet amacıyla kullanmak üzere talep ettiğini, ancak söz konusu tarihi yapının Arkeoloji Müzesi´ne dönüştürüleceğinden talebin olumsuz yanıtlandığını söyledi.

Ordu´nun Altınordu İlçesi´nde bir yıl önce açılan Agape Kilise Derneği, şu an Taşbaşı Kültür Merkezi olarak hizmet veren tarihi Taşbaşı Kilisesi binasının ibadet amacıyla tahsisi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne başvurdu. Söz konusu talep edilen binanın daha önceden Arkeoloji Müzesi olarak kullanılması planlanınca olumsuz karşılandı.

/resimler/2016-3/28/1618058412996.jpg

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Agape Kilisesi Derneği yaklaşık 1.5 ay önce kilise talebiyle başvuruda bulunduğunu belirterek, "Fakat başvurusu yapılan bina Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 yıl önce Arkeoloji Müzesi olarak tescillendi. Başvurularına olumsuz yanıt verdik. Taşbaşı Kültür Merkezi´ni, Arkeoloji Müzesi olarak kullanacağız. Ordu´da kazılarda çıkan tarihi eserler orada sergilenecek. Sinop´ta Ordu hazineleri eserleri ve diğer arkeolojik eserler de buraya getirilerek burada sergilenecek" dedi.

Altınordu İlçesi´ne bağlı Taşbaşı Mahallesi´ndeki Taşbaşı Kilisesi 1853 yılında inşa edilmiş, onarım yapılarak Kültür Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

 

Kaynak:ajanslar