Tarih: 10.12.2016 10:03

Ortak açıklama yapacaklar

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamanın bugün, başından beri çalışmaları yürüten AK Partili Abdulhamid Gül ile MHP´li Mehmet Parsak tarafından birlikte yapılması kararlaştırıldı. 

Önceki akşam hazırlanan metin, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´ye sunulmuştu. Uzlaşmanın açıklanmasının ardından, her iki partinin kurmayları da Anayasa teklifinin dün için Meclis´e verileceğini açıkladılar. TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin´in cenazesine katılan Başbakan Binali Yıldırım da teklifin TBMM´ye verilme saatini kendisinin ayrıca söyleyeceğini belirtti. Bu gelişmelerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş´ın da aralarında bulunduğu kurmaylar, Başbakanlığa geçerek, teklifin gerekçesinin yazımı için çalışma yaptılar. Gerekçenin tamamlanmasının ardından, akşam saatlerinde teklifin açıklanacağı beklentisi oluştu. 

Ancak, aynı saatlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamanın bugün birlikte yapılmasına ilişkin önerisini AK Parti´ye iletti. AK Parti de bu öneriyi kabul etti. Ayrıntıları merakla beklenen teklifin TBMM´ye sunulması da bugüne kaldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —