Özel bireylerin yeni yıl heyecanı

Özel bireylerin yeni yıl heyecanı

Engelliler, Türkiye'nin ilk çocuk müzesi olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde düzenlenen yeni yıl programında bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren  Nefes Engelliler Sosyal Tesisleri ile Eğitilebilirler Rehabilitasyon ve Eğitim  Merkezi’nin öğrencileri, Türkiye'nin ilk çocuk müzesi olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde düzenlenen yeni yıl programında bir araya geldi.

Alçı boyama etkinliği ile başlayan programda, çeşitli aktiviteler yapan özel bireyler, Veterinerlik ve Vahşi Yaşam ile Masal Atölyesi’nde de hayvanların yaşam alanlarını keşfetti.

Yeni yıl heyecanını doyasıya yaşadılar

Engelli bireylerin ailelerinin de bulunduğu etkinlik, öğretmenler tarafından canlandırılan masallarla devam etti. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, mikrofonu eline alarak şarkılar da söyledi.

Özel bireyler, gün sonunda pasta keserek ve dans ederek yeni yıl heyecanını doyasıya yaşadı.

Yaşama sevinçlerini arttırmalıyız

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için göreve geldiği günden bu yana elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları çalışma hayatına, sanata, kültüre, spora dahil ederek yaşama sevincini artırmak hepimizin görevidir. Ben göreve geldiğim günden beri bu amaçla hizmet ediyorum. İnsanlar arasındaki aşılmaz tek engel sevgisizliktir. Yarın ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz; hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.