PKK SALDIRISINDA YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

PKK SALDIRISINDA YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

Van´ın Gürpınar ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Ömer Faruk Bol, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Gürpınar ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekibine içerisinde PKK´lı teröristlerin bulunduğu bir araçtan ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Ömer Faruk Bol, kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde şehit oldu. Şehit polis Bol için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı´na bağlı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Helikopter Filo Komutanlığı´nda tören düzenlendi.

Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Tuşba Belediye Başkan´ı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, şehidin babası Mevlüt, annesi Emine Bol, meslektaşları ve askeri yetkililer katıldı. Tören, saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra okunan Kuran´ı Kerim´in ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından ise şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omzunda tören alanından alınıp, askeri uçağa götürülerek memleketi Balıkesir´e uğurlandı. Vali Taşyapan, şehit polis Bol´un anne babasına uçağa kadar eşlik etti.

/resimler/2016-8/9/1310129122702.jpg