Tarih: 09.07.2016 22:51

PKK´NIN HAVAN MERMİSİ OTOMOBİLE İSABET ETİ: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi´ndeki Jandarma 2. Hudut Tugay Komutanlığı´na teröristler tarafından saat 18.00 sıralarında havan atışı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. PKK´lıların attığı havan mermilerinden biri, o sırada yoldan geçen bir otomobile isabet etti. Otomobilde bulunan 12 yaşındaki Doğan Kanat hayatını kaybetti, 3´ü çocuk, 6 kişi de yaralandı.

Nöbetteki askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine PKK´lılar Irak topraklarına kaçtı. PKK´lıların bulunduğu bölgeler, toplarla ateş altında tutuldu.

YARALILAR HAKKARİ´YE SEVK EDİLDİ

Yaralanan, hayatını kaybeden Doğan Kanat´ın babası Remzi (30), annesi Gül (27), kardeşleri Songül (9), İlknur (8) ve Viyan Kanat (5) ile yakınları Ömer Demiroğlu (51) Çukurca Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Hakkari Devlet Hastanesi´ne sevk edildi. Durumu ağır olan Viyan Kanat´ın ameliyata alındığı belirtildi.

Doğan Kanat´ın cenazesi otopsi için Van´a gönderilirken, ailesinin, bayram ziyareti için gittikleri Yüksekova´dan döndükleri belirtildi.

/resimler/2016-7/9/2254157237417.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —