PKK´ya Büyük Darbe! 201 Pkk´lı Öldürüldü

PKK´ya Büyük Darbe! 201 Pkk´lı Öldürüldü

Hakkari Çukurca´da 3. Piyade Tümen Komutanlığı´nın sevk ve idaresinde Yüksekova´daki 1. Komando Tugayı ve 2. Hudut Tugayı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri,hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen operasyonda devam ediyor.

´Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin´ operasyonunda şuana kadar 201 PKK´lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 
 
Çukurca Uzundere  Dağbaşı tepeye sızmaya çalışan bir grup PKK´lı gruba yönelik saat 04:10-04:15 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri´ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlendi. Yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre en az 2 terörist etkisiz hale getirilirken hava harekatı karşısında dağılmış ve yaralı teröristleri de bölgeden uzaklaştırdıkları öğrenildi. Sızma girişiminde bulunan gruba eş zamanlı olarak ZMA´lar ile de ateş açıldı. Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin´ Operasyonu´nda şu ana kadar 201 PKK´lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 
 
Ayrıca, Çukurca Aslan tepe istikametinden de 6-7 kişilik PKK´lı grubun yaklaşırken fark edilip ateş altına alındığı öğrenildi.