Reza Zarrab hakkında mahkemeden flaş karar!

Reza Zarrab hakkında mahkemeden flaş karar!

İran asıllı işadamı Reza Zarrab´ın davanın düşmesi talebini Yargıç Richard Berman reddetti.

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD´nin İran´a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York´ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab´ın, hakkında görülen davanın düşürülmesi talebi reddedildi.

ABD´nin New York kentinde, tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab, kendisini savunmaları için ABD´nin en pahalı ve önde gelen avukatlarını tuttu ancak bugüne kadar yaptığı başvurulardan olumlu bir sonuç alamadı. Zarrab davasının seyrinde en önemli konulardan biri olan ´davanın düşürülmesi´ talebi, davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi.

Zarrab´ın avukatları aracılığıyla 50 milyon dolar kefalet karşılığı tutuksuz yargılanma, ´reddi hakim´ taleplerinde de bulunmuş, bu taleplerin hepsi de davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından geri çevrilmişti. Mart ayında, ABD´nin Miami kenti havalimanına indiğinde, şimdi kendisinden boşanma girişimlerinde bulunan şarkıcı eşi Ebru Gündeş de yanındayken gözaltına alınan, New York´a getirildikten sonra mahkeme kararı ile tutuklanan Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.

 

Kaynak:HaberTürk