Reza Zarrab´ın 6 Eylül´de yapılacak duruşması için süpriz karar.

Reza Zarrab´ın 6 Eylül´de yapılacak duruşması için süpriz karar.

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD´nin İran´a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla New York´ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab için süpriz karar.

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD´nin İran´a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla New York´ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab´ın, 6 Eylül´de yapılması gereken duruşması iptal edildi.

Zarrab´ın ´reddi hakim´ isteğinde bulunduğu, davaya bakan yargıç Richard Berman, önümüzdeki Salı günü yapılacak duruşmanın iptal olduğunu duyurdu. 

New York´ta tutuklu olarak yargılanan Reza Zarrab, avukatları aracılığıyla dün mahkemeye verdiği dilekçede ´reddi hakim´ talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara´nın ofisi, dilekçeye karşı yanıt vereceğini Yargıç Berman´a iletti. Durumu değerlendiren Yargıç Berman, savcılığın Zarrab´ın dilekçesine 14 Eylül´e kadar yanıt vermesini karara bağladı. Zarrab´ın avukatlarının da, savcılığın mahkemeye vereceği dilekçeye en geç 21 Eylül´e kadar yanıt vermesi gerekiyor. Yaşanan gelişmelerin ardından Yargıç Berman, 6 Eylül´de görülecek davanın iptal edildiğini açıkladı.