Tarih: 16.12.2015 12:54

´RUSYA VE ESAD IŞİD´DEN PETROL ALIYOR´

Facebook Twitter Linked-in

Suriye´de Beşar Esad´a karşı mücadele eden muhalif gruplardan Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) komutanı Ahmed Halid Birri, Rusya ve Esad´ın IŞİD´den petrol satın aldığını söyledi.

ÖSO komutanı Ahmed Halid Birri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özgür bir Suriye´nin kurulması için çalıştıklarını söyledi.
 
Birri, "Suriye´nin kuzeyinde güvenli bölgenin bir an önce oluşturulmasını istiyoruz. Türkiye´nin önerdiği güvenli bölge, Rusya´nın sınırdaki kabiliyet alanını daraltacaktır. Dolayısıyla Rusya güvenli bölgeyi engellemek için Suriye´deki saldırılarını artırdı" dedi.
 
´Rusya, IŞİD ile mücadele etmiyor´
 
Rusya´nın her fırsatta "IŞİD ile mücadele ettiğini" bildirmesine karşın gerçekte durumun farklı olduğunu belirten Birri, şöyle konuştu:
 
"Humus´un doğusunda ve ülkenin farklı yerlerinde dünyanın en büyük ikinci gaz yatağı olduğu söyleniyor. Nitekim Ruslar da bunları kendi çıkarları doğrultusunda korumak istiyor.
 
IŞİD´in Suriye rejiminin ortağı ve onun onlarla senkronize hareket eden bir grup olduğunun farkındayız. Hatta son gelişmeler Esad rejiminin ve Rusya´nın IŞİD´ten petrol aldığını gösteriyor.
 
Yakın tarihte IŞİD üyeleriyle Rus saldırılarını yöneten komutanlar arasındaki ses kayıtları ortaya çıktı. Hiç kimse ortağını gelip katletmez."
 
Rusya´nın aynı zamanda Esad rejimini daha güçlü bir pozisyona getirmek istediğine dikkati çeken Birri, "Rusya hem rejimle hem de IŞİD ile ortak hareket ediyor. Dolayısıyla Rusya´nın terörle mücadele gibi amacı yok" ifadelerini kullandı. 
 
bengütürk



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —