Tarih: 28.12.2015 17:29

Rusya´nın pilotu vurmakla suçladığı Alpaslan Çelik konuştu

Facebook Twitter Linked-in

33 yaşında. Ülkücü. Eski MHP Keban Belediye Başkanı Ramazan Çelik´in oğlu. 2 yıldır Suriye´de. Yanındaki mücahit arkadaşlarıyla Türkmen Cephesi saflarında savaşıyor. Şu anda Tanrı Dağı mevkiinde.

"Rusya´nın hedefindeki adam" Suriye´den Hürriyet Gazetesi´nin sorularını yanıtladı, uçak düşürüldüğü sırada yaşananları anlattı. "Bizde kahramanlık, Hollywood stüdyolarında oynanan suni kahramanlıklar gibi değil" diyerek meydan okuyan Çelik, Rusya´nın açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

"Rus uçaklarının attığı onlarca bombadan korkmadığımız aşikârken, diplomatların tehditlerinden korkmak abes olmaz mı? Tarihte birçok kez Ruslarla karşı karşıya geldik. Bugün de Suriye´de karşı karşıyayız. IŞİD bahanesiyle Bayırbucak´ta Türkmen varlığını bitirmek isteyen Rusya´ya karşı... Müslüman Türk´ü gören Rusya´nın rahatsızlığı budur. Çünkü, biz burada Bayırbucak Türkmenlerinin vatan savunmasını yapıyoruz. Haklı davamdan aldığım cesaretle, tek bir an durmaksızın hedefe doğru ilerliyorum. Bizim nerede olduğumuz belli. Onca uçakla, ağır silahlar ve tümen tümen askerle üstümüze geliyorlar. Farz edelim dediğiniz gibi oldu... Küfürden gelecek işkenceyi göğüsleyecek imanımız var. Biz hapse, ´Yusufiye´ deriz. Ama bu iş top-tüfek işi değil. Bizi esir alabilecek yürekte olmaları icap eder."

Rus pilotun paraşütle atladıktan sonra havada savunmasız bir haldeyken vurulmasına ilişkin de Çelik, "O pilot, beş dakika önce içimize bomba atmış ve atılan bombalarla kardeşlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Her gün uçaktan sivil Türkmenlere bombalar yağdırmış birinin benim vicdanımda yeri yok. Orada, kimi bu bombardımanlarda çocuğunu, kimi karısını, kimi komple ailesini kaybetmiş. Kısas en doğal haktır. Kısasta hayat vardır" dedi.

Kendisine bağlı militanlarla birlikte uçağın düştüğü sırada Kızıldağ´ın zirve noktasında olduklarını söyleyen Çelik, uçağın düşüşünü bizzat gördüklerini anlattı.

 

kaynak: CCNTürk




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —