Rüzgar´ın kızı ödüle doymuyor

Rüzgar´ın kızı ödüle doymuyor

Görme Engelliler Atletizm´de, Dünya Şampiyonası´nda en çok madalya alan sporcu olarak tarihe geçen Yenimahalle Belediyesi´nin Görme Engelli Milli Sporcusu Havva Elmalı´ya bir ödül de Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nden geldi.

Elmalı, İl Müdürlüğü´nün Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlediği Sporun Enleri ödül töreninde Dünya Gençler Şampiyonluğu´ndan dolayı ödüle layık görüldü.

Dubai´ye Yenimahalle´den 2 sporcu

Ağustos ayında İsviçre Nottwil´de, Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) tarafından düzenlenen Para Atletizm Şampiyonası´nda 800 ve 1500 metrede dünya gençler rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi olan Yenimahalle Belediyesi´nin başarılı sporcusu Havva Elmalı Yenimahalle´yi gururla temsil etmeye devam ediyor.

Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen Sporun Enleri töreninde ödüle layık görülen azimli atlet bugünlerde ise, yine Yenimahalle Belediyesi sporcularından Sevda Çırakoğluyla birlikte 3-16 Kasım tarihleri arasında Dubai´de yapılacak olan Dünya Şampiyonası´na hazırlanıyor.

Alt yapımız meyvelerini verdi

Alt yapıdan yetişen bir sporcu olan Havva Elmalı´nın Türk Bayrağını dalgalandırarak, Yenimahalle´nin adını dünyaya duyurduğunun anlatan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Birgül Bek ? Havva´nın kazandığı madalyalar, ülkemiz ve ilçemiz için gurur verici bir başarıdır. 3 yıl önce alt yapıdan sporcu yetişmesi amacıyla başlattığımız bu projenin meyvelerini vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar´ın verdiği destek ile sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz. Kazanılan bu büyük başarılar ile bizleri gururlandıran milli sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyor, Dubai´de de başarılarının devamını diliyorum? dedi.