Samsun´da Pkk Operasyonunda Gözaltına Alınan 7 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Samsun´da Pkk Operasyonunda Gözaltına Alınan 7 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

SAMSUN´da terör örgütü PKK/KCK´nın sözde ´Demokratik Gençlik Konfederasyonu´ (Dem-Genç) yapılanmasının Samsun üyeleri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri 4 aylık takip sonucu terör örgütü PKK/KCK´nın Dem-Genç yapılanmasının Samsun üyeleri olduğu iddia edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi´nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 4´ü kadın toplam 7 kişiye geçen Pazar günü operasyon düzenledi. TEM ekipleri C.Y.´nin (21) Samsun´dan terör örgütü PKK´ya katılmak için ayrılacağı iddiası üzerine şüpheliyi Ankara karayolu üzerinde bindiği otobüsü durdurarak gözaltına aldı. Ekipler daha sonra Atakum İlçesi´nde bulunan 2 ev ile Demokratik Öğrenci Dernekleri Samsun Şubesi´ne de baskın yaptı. Operasyonda R.Ö. (22), A.İ.D. (23), A.A. (20), B.K. (19), B.K.´yı (22) ve C.O. (20), adlı öğrencileri gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda örgüte ait döküman ele geçirildi.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 7 kişi bu sabah ´Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak suçlarından´ geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

/resimler/2016-4/13/1104310469911.jpg