ŞEHİT FIRAT ÇAKIROĞLU DAVASINDA SON DURUM

ŞEHİT FIRAT ÇAKIROĞLU DAVASINDA SON DURUM

İzmir´de Ege Üniversitesi´nde okurken emniyet ve rektörlük önlem almadığı için pkklı teröristler tarafından bıçaklanarak, şehit edilen Fırat Çakıroğlu Davası´nda yargılama devam ediyor.

Ege Üniversitesi´nde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu´nun pkk terör örgütünün üniversite yapılanması tarafından şehit edilmesi davasında 1´i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S, terör örgütü pkknın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul´da tutuklanan ve bu davanın tutuksuz sanığı Cihat B. ile taraf avukatları, Çakıroğlu´nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir, Gümüşhane, Uşak ve Aydın baro başkanlarının da izlediği duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler alınmadı.

SEGBİS ile kayıt altına alınan duruşmada kimlik kontrolü yapılmasının ardından sanıkların ifadeleri alındı ve üniversite kafesinin çalışanları Sevcan Sertkaya ve Reyhan Zorlu tanık olarak dinlenildi. Sertkaya ifadesinde, sanık Nurullah S´yi elinde kanlı bıçakla gördüğünü, arkasında Cihat B´nin bulunduğunu söyledi.

Davayı yarına erteleyen mahkeme heyeti, duruşmaların cuma gününe kadar devam etmesi kararı verdi.

Bu arada, adliye önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve çok sayıda öğrenci, Çakıroğlu´nun posterini taşıyarak basın açıklaması yaptı, duruşma süresince adliye önünde bekleyerek slogan attı. (Bengütürk)