Tarih: 12.02.2016 18:21

SİNCAN BÜYÜMEYE VE GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Başarılı belediyecilik hizmetleri ile kendinden söz ettiren Sincan, bugün Türkiye´nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerinden biri oldu. İlçe olduğu 1983 tarihinde nüfusu 50 binlerde olan Sincan, 2015 yılında 506 bin 950 kişiye ulaşarak Ankara´nın cazibe merkezi haline geldi. 2009 yılında 445 bin 330 nüfusa sahip Sincan´da Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Doç. Dr. Mustafa Tuna, 7 yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerle şehri adeta yeniden inşaa etti. Günden güne değerlenip ilgi odağı olan Sincan´ın nüfusu, 6 yılda 61 bin 620 kişi artarak 506 bin 950 kişiye yükseldi.

Sincan Belediyesi, birbirinden önemli projeleri Sincan´a kazandırdı. Ankara Çayı´nın ıslahı, Kent Meydanı, Demokrasi Parkı, Kültür Evi, Güngörmüşler ve Hanımlar Konakları, Serapark gibi projeler Sincan´ın değerine değer kattı. Sincan, yeşil alanları, sosyal donatı alanları ve gelişmişliğiyle modern bir ilçe haline geldi. Cazibe merkezi haline dönüşen Sincan, göç almayı hızlandırdı. Yeni yerleşim alanlarıyla Sincan´ın nüfus artış hızı yükseldi.

SİNCAN BİZİM EVİMİZ

?Sincan bizim evimiz? diyen Başkan Tuna, bütün yatırımları ve hizmet programlarını geleceğe yönelik olarak planladıklarını söyledi. Sincan´ın büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirten Başkan Tuna, ?İnsanımız daha güzel, daha rahat ve huzurlu bir ilçede yaşamak istiyor. Sincan´da bu huzur var. Sincan; metropollerde suç olaylarının en az olduğu ilçelerden birisi. Sincan´da bütün vilayetlerimizden vatandaşlarımız var. Adeta Anadolu´nun özeti? Vatandaşlarımızın da destek ve katkılarıyla Sincan´ımızı bugünlere getirdik. Önemli çalışmalar yaptık bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz? dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —