Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

SİNCAN PARK’A “MANGA” İLE COŞKULU AÇILIŞ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 300 bin m2’lik alanıyla bataklıktan cennet bahçesine dönüştürdüğü, Sincan Park’ı görkemli bir törenle açtı.

Sincan 19.05.2024 11:49:00 977 0
SİNCAN PARK’A “MANGA” İLE COŞKULU AÇILIŞ

Her detayı çevre dostu olarak tasarlanan, yemyeşil bir sosyal yaşam alanı Sincan Park’a ilgi yoğundu. Parkın açılışı çocuklar için animasyon ve etkinliklerle başladı. Akşam saatlerinde Manga grubunun coşkulu konseriyle devam etti. 

Sincan’ın marka değerini yükselten ve Başkente değer katan Sincan Park resmen açıldı. Sincan Belediyesi’nin mega projelerinden biri olarak adından söz ettiren Sincan Park’ın açılışı, öğlen saatlerinde çocuklar için animasyon ve etkinliklerle başladı. Ardından Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, açılış kurdelesini keserek devasa Sincan Park’ı vatandaşlara armağan etti. 

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ömer İleri, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ahmet Fethan Baykoç, Kurtcan Çelebi ve Orhan Yegin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan ve ilçe protokolü katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, açılışta yaptığı konuşmada "Bu vizyonu geliştirip hayata geçiren Belediye Başkanımız Murat Ercan'ı tebrik ediyorum. Sincan'a kazandırılan bu eserle gurur duyuyorum. Bugünden itibaren Sincan'dan bahsederken sadece kültür ve sanatın başkenti değil aynı zamanda üretimin ve yeşilin de başkenti diyebiliriz." dedi. 

"Başta Ankara'nın ve Türkiye'nin en büyük parkını yapan Başkan Murat Ercan'a Ankaralılar adına, MHP adına ve Cumhur İttifakı adına teşekkür ederim" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım "Başkan bir bataklığın nasıl güzel bir parka dönüşeceğini herkese gösterdi. Sincanlılar böyle bir Başkanın kıymetini bilin. Böyle büyük bir park Sincan'a çok yakıştı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç ise, "Yapımında ve açılışında emeği olan bütün personele Sincan Belediyesine ve bu vizyon projesini ortaya koyan Başkan Murat Ercan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzide parkımızda çocuklarımız güzel hatıralar bırakacaklar" diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Böyle güzel bir parkı Sincanımıza, Ankaramıza kazandırdığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan ve MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan da parkın Sincan'a ve Sincanlılara çok yakıştığını belirterek Başkan Ercan'a teşekkür etti. 

BAŞKAN ERCAN: "BATAKLIKTAN CENNET BAHÇESİNE"

Sincan Park'ın açılışında kendisini yalnız bırakmayan protokol ve vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise şunları söyledi:

Buralar adeta çevre sakinlerinin oturamadığı bir bataklık yerdi. Bu bataklığı cennet bahçesine dönüştürmek için yola çıktık. Ve hayalimizin de ötesinde bir park yaparak Sincanlılarla buluşturduk.

"SUYA BİR KURUŞ PARA ÖDEMİYORUZ"

Burada bir kişi bir düğmeye basarak bütün sulama sistemlerini, aydınlatma sistemlerini harekete geçirebiliyor ve yine kapatabiliyor. Bu akıllı sistem sayesinde böylesi devasa bir parkın aylık masrafını yüzde 25-30'lara kadar düşürdük. Burada yeraltı sularını devir daim usulüyle tekrar tekrar kullanabileceğimiz bir sistem yaptık. Suya bir kuruş para ödemiyoruz. 

Tamamen güneşe endeksli akıllı bir sistemle 700 tane aydınlatma direği var. 20.000 civarında ağaç diktik, bunun 7000’i büyük ağaç. Özellikle çocuklar ve gençlerimiz için 600 tane meyve ağacı diktik. 

Türkiye’nin en büyük çocuk oyun alanını yaptık. İçinde bisiklet yolu, fayton yolu, yürüyüş yolu, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortu var. Yani sporun da merkezi bu alanda bulunuyor. Etkinlik alanı toplam 8 bin m². 

Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Parkımız Sincanlılara hayırlı, uğurlu olsun. 

ÇOCUKLAR PARKIN TADINI DOYASIYA ÇIKARDI

300 bin m2’lik alanı ve içerisinde bulunan faaliyet noktalarıyla görenleri hayran bırakan Sincan Park, açılış öncesinde ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Çocuklar için çeşit çeşit oyuncaklarla şişme oyun parkları bulunan alanda animasyon gösterileri ve eğlenceli aktiviteler akşam konser saatine kadar sürdü. Parkın 13 farklı noktasına yerleştirilen patlamış mısır, pamuk şeker ve macun standları çocuklar için gün boyu ikramda bulunarak hizmet verdi. Başkan Murat Ercan da parkın tadını çıkaran çocuklara eşlik etti. Yeşilliklerde oturan ailelerin yanına giden Başkan Ercan, vatandaşlarla sohbet etti. 

SİNCAN PARK’TA MANGA RÜZGARI ESTİ

Sincan Park’ın açılışı için özellikle gençlerin taleplerini göz önünde bulunduran Başkan Murat Ercan, yılların popüler gruplarından Manga ile Sincanlıları buluşturdu. Binlerce vatandaş erken saatlerde konser alanını doldurdu. Sadece Ankara’dan değil il dışından da Manga hayranları Sincan Park’a akın etti. 

Sahneye Türk bayrağı ile çıkan Manga sahne şovları ve şarkılarıyla vatandaşları coşturdu. Binlerce genç Manga şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Sincan Parka hayranlığını dile getiren Manga solisti Ferman Akgül, böylesine çevre dostu bir park yaptığı için Başkan Murat Ercan’a teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: SİNCAN “MANGA” COŞKULU AÇILIŞ
28.7°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1