Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

SİNCAN´DA MAYIS AYI DOLU DOLU GEÇECEK

Sincan Belediyesi, sanatseverler için Mayıs ayında da dolu dolu bir program hazırladı. Seminerlerden tiyatroya pek çok sanat dalının yer alacağı etkinlikler ve alanlarının uzman isimleri Sincanlılarla buluşacak.

Sincan 5.05.2016 00:48:37 213 0
SİNCAN´DA MAYIS AYI DOLU DOLU GEÇECEK

Sincan, Mayıs ayında da bahar kadar renkli pek çok etkinliğe sahne olacak.  Sincan Belediyesinin kültür ve sanat buluşmalarında bu ay da Ahmet Yenilmez, Zeki Erdali, Senai Demirci ve Vehbi Vakkasoğlu gibi birbirinden değerli isimler yer alacak. Etkinlikler Lale Konferans salonunun yanı sıra Sincan Belediyesi tarafından hizmete sunulan Güngörmüşler ile Hanımlar Konaklarında gerçekleştirilecek. Mayıs ayı etkinliklerinde çocukları da unutmayan Sincan Belediyesi, tiyatro gösterilerine de tüm hızıyla devam edecek. Şehir Tiyatrosu, birbirinden güzel 10 tiyatro oyunu ile izleyiciyi selamlayacak. Vatandaşlar, www.sincan.beltr uzantılı internet adresinden etkinlik takvimine ulaşabilecek.

Sincan Belediyesi, fiziki ve sosyal yatırımlarının yanı sıra kültür ve sanat alanındaki etkinlikleriyle de vatandaşların ihtiyacını karşılıyor. Sincan´daki bilinçlendirme faaliyetlerinin en büyük destekçisi Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini ifade etti. Başkan Tuna, Sincan´da ağırladıkları eğitmen ve akademisyenler aracılığıyla vatandaşlara karşılaşabilecekleri sıkıntılar konusunda yol gösterici eğitimler sunduklarını belirtti.

/resimler/2016-5/5/0055132774304.jpg

BİRBİRİNDEN ÖZEL PROGRAMLAR

Kültür ve Sanat takviminin ilk yaprağında sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre var. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Vehbi Vakkasoğlu Sincanlılarla buluşacak. Yunus Emre´yi anma programı 3 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00´te Lale Konferans Salonu´nda gerçekleşecek. Madde bağımlılığıyla mücadele eğitim seminerleriyle destekleniyor. Annelere, babalara ve gençlere ulaşmaya devam eden Sincan Belediyesi, Mayıs ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ?Madde Bağımlılığı? konulu bir programa ev sahipliği yapacak. 6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 10.30´da lale Konferans Salonu´nda gerçekleşecek etkinlikte Klinik Psikolog Psikoterapist Sebahattin Ertunç konuk edilecek. Lale Konferans Salonu Anneler Günü´nde yazar Senai Demirci´yi ağırlayacak. ?Annelerimiz? Cennetin anahtarı? diyen Demirci, 10 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00´te Sincanlılarla buluşacak. Ünlü şair necip Fazıl Kısakürek vefatının 33´üncü yılında şiirlerle anılacak. 24 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00´te tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez Necip Fazıl Kısakürek´i anlatacak.  


17.1°