Tarih: 21.12.2016 20:23

´Suikastın arkasında kim var´ sorusuna Rusya´dan yanıt!

Facebook Twitter Linked-in

Ankara´da suikaste kurban giden Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov ile ilgili Kremlin´den bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü, suikastin arkasında kimin olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´e dün yaptığı görüşmede, ´Türkiye ve Rusya´nın suikastın arkasında FETÖ olduğunu biliyor´ dediği iddia edilmişti.

Kremlin sözlüsü Dmitry Peskov´a bu iddia soruldu. Suikastı kimin organize ettiğini söylemek için çok erken olduğunu belirten Peskov; "İki ülkenin kurduğu ortak soruşturma grubundan gelecek sonuçları beklemeliyiz. Er ya da geç suçlular ortaya çıkacaktır. Herhangi bir sonuca ulaşmak için acele edilmemeli." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE´NİN PRESTİJİNE DARBE"

Dimitry Peskov, Ankara´da Rus Büyükelçisi Andrey Karlov´un öldürülmesinin Türkiye´nin prestijini etkileyeceğini söyledi.

Peskov, "Bu, ülkenin prestijine kesinlikle bir darbedir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikaste kurban giden Andrey Karlov´a, Rusya´nın Kahramanı madalyası verdi. Bu madalya ülkenin en saygın askeri madalyası olarak kabul ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —