TARLADA YETİŞECEK AR-GE´DE DÖNÜŞECEK

TARLADA YETİŞECEK AR-GE´DE DÖNÜŞECEK

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi´nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor.

Buradan doğal yöntemlerle elde edilecek olan bitkiler hasat edildikten sonra Keçiören Belediyesi Ar-Ge merkezinde işlenerek lavanta, Isparta gülü ve kekik yağı üretimi yapılacak. Ürünler herhangi bir kâr amacı güdülmeksizin belediyenin e-ticaret platformu olan Keçikoop üzerinden vatandaşla buluşturulacak.

KAMU YARARINA ÜRETİM

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, tarımsal üretim ve AR-GE çalışmalarıyla kamu yararına üretim odaklı belediyecilik anlayışını önemli noktaya taşıdıklarını aktararak, ?Belediyemize ait 20 dönüm lavanta-Isparta gülü ve kekik, 23 dönüm üzüm, 17 dönüm meyve bahçesi ve 9 dönümlük bostan bulunuyor. Aynı zamanda çiftçilerimize tohum, fide ve gübre desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra üretilen ürünlerin satışını yapabilmek için Keçikoop´u hayata geçirdik. Keçiören´i bir tarım ve üretim kenti haline getirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz? dedi.

/resimler/2021-9/9/2038055598074.jpg