TUNCELİ´DE YOL KESEN PKK´LI TERÖRİSTLER, ARAÇLARI YAKTI

TUNCELİ´DE YOL KESEN PKK´LI TERÖRİSTLER, ARAÇLARI YAKTI

TUNCELİ-Erzincan karayolunu kesen PKK´lı teröristler, durdurdukları 6 aracı ateşi verip gasp ettikleri araçla kaçtı.

Tunceli-Erzincan karayolunu, 40´ncı kilometresindeki Pülümür Vadisi içinde saat 18.30 sıralarında kesen PKK´lı teröristler, yoldan geçen araçları silah zoruyla durdurup kimlik kontrolü yaptı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, Tunceli Özel İdaresi´ne ait 2 kamyon, 1 minibüs, 1 pikap ile elektrik dağıtım şirketi FEDAŞ´a ait 2 pikabı ateşe verip yaktı. Teröristler daha sonra İl İdaresi´ne ait pikabı gasp ederek, dağlık alana doğru kaçtı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye en yakın karakol olan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu´ndan PKK´lıların kaçış güzergahlarına top atışları yapıldı. Özellikle Alacık Köyü kırsal alanı ile Pülümür Vadisi´nin Zağge bölgesinde İHA´ların tespit ettiği teröristlerin gizlenebileceği bölgeler, obüs topları ile yoğun ateş altına alındı. Ardından bölgeye helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli askerler indirilerek, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

PKK´lıların gasp ettikleri araçla saldırı yapabileceği ihtimaline karşı da kent merkezinde sıkı güvenlik önlemleri alınarak, plakası bütün birimleri verildi.

/resimler/2016-7/22/2325023584945.jpg