TÜRK ASKERİNDEN AFGAN GAZİLERE AKÜLÜ SANDALYE

TÜRK ASKERİNDEN AFGAN GAZİLERE AKÜLÜ SANDALYE

Afganistan´da NATO bünyesinde görev yapan Afganistan Türk Görev Gücü Komutanlığı (ATGK) personeli kendi maaşlarından topladıkları yardımla Taliban´la mücadelede bacaklarını kaybeden iki Afgan gazisine akülü sandalye aldı.

Alınan akülü sandalyeler ATGK Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Cahit Bakır tarafından gazilere teslim edildi.

Afganistan´da görev yapan Türk Görev Gücü Komutanlığı NATO´nun Afganistan´da yürüttüğü Kararlı Destek Misyonu (RSM - Resolute Support) kapsamında sivil asker işbirliği projelerini Türk Devleti adına sürdürürken Afgan ordusunun subay ve subay adayları ile güvenlik güçlerinin eğitimlerine desteğin yanı sıra Afganistan´da eğitim ve sağlık hizmetlerine de katkıda bulunuyor.

Ancak bu kez Afganistan´daki Görev Gücü Komutanlığı´nda görevli personel kendi aralarında topladıkları parayla anlamlı bir başka yardıma imza attı. Afganistan´daki görevli TSK personeli kendi aralarında düzenledikleri yardım kampanyası ile Taliban´la mücadelede bacaklarını kaybeden 2 Afgan gazisine akülü sandalye aldı.

Afgan gazilere Akülü Sandalyeler Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Cahit Bakır tarafından teslim edildi.