Tarih: 05.04.2017 10:09

TÜRK-İSLAM SANATLARI ETİMESGUT´TA YAŞATILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Demirel ve Kaymakam Gürel, sergiyi ve etiSEM dersliklerini gezerek kursiyerlerin çalışmalarını incelediler. Demirel, kursiyerleri ve eğitmenleri tebrik ederek, etiSEM hakkında Kaymakam Gürel ve ziyaretçilere bilgi verdi.

5 YILDIR HİZMETTE
Demirel, Etimesgut Belediyesi, Başkent Üniversitesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttükleri etiSEM projesiyle 5 yılda Etimesgut halkına meslek ve beceri kurslarını ücretsiz sunduklarını söyledi.

EĞİTİMDE ÖRNEK PROJE
etiSEM´in, Türkiye´nin örnek yaygın eğitim projeleri arasında yer aldığını belirten Demirel, "10 noktada açtığımız etiSEM birimlerimizle 18 farklı alanda 68 kurs çeşidiyle hemşehrilerimizin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyoruz. Her yıl 6 bin insanımız bu hizmetimizden yararlanmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız Satuk Buğrahan Türk İslam Sanatları Merkezi´mizde bize ait olan geleneksel sanatlarımızı öğretiyoruz. Bu sergimiz ahşap, cam, keçe, filografi ve kaligrafi alanında açtığımız bir sergidir. Merkezde ayrıca Osmanlıca, Arapça, ney, husn-i hat, minyatür, kat´ı, çini, tezhip, ıslak keçe, ebru kurslarımız da düzenlenmektedir. Bu kursiyerlerimizin sergisini de yine önümüzdeki günlerde açacağız. Onların çalışmalarını da görme imkanı bulacağız" dedi. Kaymakam Fuat Gürel de halk eğitim merkezleriyle yürütülen bu tür kurslara yerel yönetimlerin de önemli katkı sağladığını vurgulayarak, kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Kursiyerler Başkan Demirel ve Kaymakam Gürel´e el emeği göz nuru eserlerinden oluşan çeşitli hediyeler takdim

ettiler.

/resimler/2017-4/5/1011519207057.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —