Tarih: 22.07.2017 16:43

Vali Topaca 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Gezdi

Facebook Twitter Linked-in

Vali Topaca´ya anıt hakkında bilgi veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 15 Temmuz´u unutmayacağız, unutturmayacağız dedi.

 Bu memleket kimsesiz değil

Tankların durdurulduğu Mamak Caddesi üzerinde 15 metre yüksekliğinde inşa edilen anıtın simgesel özelliklerini Ankara Valisi Ercan Topaca´ya anlatan Akgül, ?O gece kolumuzu, kanadımızı budamak, kırmak istediler. Fakat o karanlık gecede kahraman gazilerimiz ve o gün canını feda eden şehitlerimiz, bu memleketin kimsesiz olmadığını gösterdiler? dedi.

Darbe gecesinin her ayrıntısına yer verildi

15 metre yüksekliğinde inşa edilen bu özel yapı, Ankara ve İstanbul´da şehit olan 249 vatandaş birer yıldızla temsil ediliyor. Darbe girişimi gecesinin her ayrıntısına yer verilen anıtta, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in birebir heykeli Türk Bayrağı önünde vatan nöbetine devam ediyor. Dört köşesi bulunan anıtın diğer yüzlerinde ise tankların önüne yatan Metin Doğan´ın kabartma heykeli, kamyonetiyle meydanlara insan taşıyan Şerife Boz´un kabartma heykeli ve o gece şehit olan 10 Mamaklı vatandaşın kabartma heykelleri bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —