Yakacık Piknik Alanı Bayram Tatilinde doldu

Yakacık Piknik Alanı Bayram Tatilinde doldu

Yenimahalle Belediyesi´nin hizmete sunduğu tam bir oksijen deposu olan Yakacık Mesire Alanı, Ramazan Bayramı´nda doldu taştı.

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, serinlemek ve temiz havanın tadını çıkarmak için Yakacık´a akın etti. 146 bin metrekare alana sahip, 5 bin 500 kişi kapasiteli mesire alanında mangal da yakan vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı. 

Mesire alanında yok yok

İkinci ve üçüncü bölge olarak ayrılan Yakacık´ta, 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma alanı ve 17 çeşme bulunuyor.

Aynı zamanda 5 plaj voleybolu sahası, basketbol ve iki çim futbol sahası, 4 adet çocuk oyun alanı ile konuklarına geniş bir eğlence imkanı da sunan mesire alanı, bin 500 ağacı, 5 bin adet çalı bitkisi ve 4 bin fidanı ile de Ankaralılara adeta bir orman havası yaşatıyor.

Ankara´nın yeşil cenneti

Yakacık´ın hafta sonları olduğu gibi bayramda da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Yakacık sadece Yenimahalle´nin değil Ankara´nın yeşil cenneti. Piknikçiler tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Özellikle doğayla baş başa kalmak isteyen vatandaşlarımızın ilk tercihi oluyor. Yenimahalle Belediyesi olarak böyle bir alanı Ankara´ya kazandırdığımız için çok mutluyum? dedi.