Tarih: 22.07.2020 17:27

Yaralı karga yavrusuna yaşam dokunuşu

Facebook Twitter Linked-in

Sokakta yaşayan ve aşırı sıcaklar nedeniyle yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken can dostlarımızın yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem ve su bırakan Kahramankazan Belediyesi, son olarak yaralı halde bulunan bir karga yavrusunu yaşama döndürdü.

Uçamayacak haldeyken bulundu

Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarı değerlendiren Kahramankazan Belediyesi ekipleri, bir karga yavrusunu yaralı halde buldu. Ekipler buradaki ilk müdahalelerinin ardından, karga yavrusunu Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´ne getirdi. Kanadından yaralandığı belirlenin karga yavrusu, burada veterinerler tarafından tedavi edildi. Tedavisinin ardından bir süre daha merkezde misafir edilen karga yavrusunun, kaybettiği gücünü toplaması sağlandı.  Sağlığına kavuşan karga yavrusu, daha sonra yaşam alanına dönmesi için doğaya salındı.

Mama ve yem bırakılıyor

Kahramankazan Belediyesi ekipleri ayrıca, sokakta ve doğada yaşayan can dostlarımızı da unutmuyor. Ekipler, yiyecek bulmakta zorlanmamaları için can dostlarımızın yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem ve su bırakıyor.

/resimler/2020-7/22/1729368822924.jpg

Dostlarımız bize emanet

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı son derece duyarlı olduklarını belirterek, ?Bizlere Allah´ın emaneti olan, aynı doğayı ve yaşam alanını paylaştığımız dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Özellikle sıcak yaz günlerinde ve soğuk kış günlerinde dostlarımızın aç kalmamaları için çalışmalarımızı sıklaştırdık. Dostlarımıza düzenli aralıklarla mama, yem ve su bırakıyoruz. Ayrıca, ilçemizin coğrafi yapısı gereği doğada yaşayan dostlarımızla da ilgileniyoruz. Ekiplerimiz son olarak sevimli dostumuz karga yavrusunun yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuzun tekrar yaşam alanına dönmesine bizler de çok sevindik? diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —