Yenimahalle Kent Orkestrası öğretmenler için çaldı

Yenimahalle Kent Orkestrası öğretmenler için çaldı

Yenimahalle Belediyesi, ilçenin dört bir yanında belediye bünyesinde görev yapan öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı´nda bir araya getirdi.

Yenimahalle Belediyesi´nin ilçeye kazandırdığı etüt merkezleri, anaokulları, Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) ve spor merkezlerinde eğitim veren 700´e yakın öğretmen, Meydan AVM Lamode Düğün Salonu´nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran da bu anlamlı günde öğretmenleri yalnız bırakmadı. Keyifli bir akşam yemeği ile başlayan etkinlikte sahne alan Yenimahalle Kent Orkestrası,  eğitimcilere sevilen şarkılar ve türküler eşliğinde unutulmaz bir akşam yaşattı.

/resimler/2019-11/24/1440326543136.jpg

700 eğitimci ile binlerce aileye eğitim desteği

24 Kasım öğretmenler Günü programında eğitmenlere seslenen Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ?24 Kasım Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün millet mektepleri baş öğretmenliği unvanını aldığı gün olarak tarihe geçmiştir. Latin harflerine geçiş döneminden önce Türkiye´de okuma yazma oranı oldukça düşük bir seviyedeydi. Kadınlarda bu oran daha da düşük bir oranı göstermekteydi. Günümüzde eğitim seviyesinin artmasını ve bütün kazanımlarımızı Cumhuriyet devrimine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e borçluyuz. Yenimahalle Belediyesi olarak 700´e yakın öğretmeni istihdam ediyoruz. Etüd merkezleri, spor merkezleri, YENİMEK kurs merkezleri ile atanamayan öğretmenler sorununa çözüm üretiyor, eğitimcilerimize destek oluyoruz. Bünyemizde hizmet veren öğretmenler aracılığı ile binlerce aileye eğitim desteği sunuyoruz. Ülkemizin ilerlemesi ve gelişiminde katkı sunan tüm eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum? dedi.

/resimler/2019-11/24/1441239356624.jpg