Tarih: 12.04.2023 17:20

Yenimahalle’de kazandıran dönüşüm

Facebook Twitter Linked-in

Proje kapsamında; 2023 yılı itibariyle hanelerden, mobil atık getirme merkezlerinden, muhtarlıklardan 3bin 500 kg bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüm tesisine gönderildi. 

Atık yağı getir deterjanı götür

Kampanya ile bitkisel atık yağlarını sızdırmaz plastik şişelerde semt birimlerine ve Yenimek merkezlerine teslim eden ilçe sakinlerine, her beş litre atık yağ için 1 litre bulaşık deterjanı, beş litre altında miktarlar için ise bulaşık süngeri ve temizlik bezi hediye ediliyor.

Atık yağların doğaya ve canlılara verdiği zarara vurgu yapan belediye yetkilileri, “Gıda hazırlamada kullanılan her tür yağ, kullanım ömrü dolduktan sonra atık yağ olarak adlandırılır. Bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi halinde lavabo ve kanalizasyon borularının tıkanmasına neden olur.  Atık yağlar ulaştıkları deniz, göl, nehir ve yeraltı suları gibi su kaynaklarında su yüzeyini kaplayarak suda yaşayan canlıların ölümüne sebep olmaktadır” diyerek Yenimahallelileri kampanyaya destek olmaya davet etti.  Kampanyaya destek vermek isteyen ilçe sakinleri Yenimahalle Belediyesi’nin 0 312 278 75 16 no’lu telefon numarasını arayarak detaylı bilgi alabilirler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —