Tarih: 19.10.2019 14:19

Yenimahalle´nin kadın projeleri Tiran´da

Facebook Twitter Linked-in

?Entegre politikalar, kapsayıcı ortaklıklar? kapsamında düzenlenen İkinci Bölgesel Forum, 9-10 Ekim tarihlerinde Arnavutluk´un başkenti Tiran´da gerçekleştirildi.

60 farklı kuruluştan 100 katılımcının katıldığı İkinci Bölgesel Forum; kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddete yönelik bütünleşik bir yanıt almak amacıyla yerel, ulusal ve bölgesel düzeyde kurumlar arası işbirliğinin iyileştirilmesi hedefiyle düzenlendi.

Yenimahalle´den kadınlar için örnek çalışma

BM yetkilileri ve birçok yerel kuruluşun hayata geçirdiği projeler hakkında sunum gerçekleştirdiği panele, Balkanlar ve Türkiye´den yerel yönetimleri temsilen katılan Yenimahalle Belediyesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Kadın Dostu Kent Programı Proje Koordinatörü Merve Demircan ?Panelde özellikle Türkiye´de yerel yönetimler olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve İstanbul Sözleşmesi´ne dair belediyemizin yaptığı çalışmaları detaylandırarak katılımcılara aktardık. Yenimahalle Belediyesi´nin yürütmüş olduğu Kadın Dostu Kent Programı ve özellikle şiddet görmüş kadınların sanayide kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik gibi farklı alanlarda eğitim alarak çalıştırılması projesi katılımcıların oldukça ilgisini çekti. Ayrıca; projemiz farklı ülkelerinde uygulayabilmesi için iyi uygulama örneği olarak sunuldu? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —