Tarih: 08.10.2020 13:38

Yenimahalle´nin kültürü yeni nesile tanıtılacak

Facebook Twitter Linked-in

Yenimahallelilere bir kültür mirası bırakmak, eski Yenimahalle´yi gelecek kuşaklara aktarmak için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, restorasyon çalışmalarında sona gelinen Yenimahalle Evini yakın zamanda ilçe sakinlerinin ziyaretine açacak.

Geçmişin izlerine Yenimahalle Evi´nden bakılacak

Yenimahalle kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla restorasyon çalışmalarının aralıksız sürdüğü 150 metrekare alana sahip 3 katlı klasik Yenimahalle Evi´nde, 40 ? 50 yıldır Yenimahalle´de yaşamış mahalle sakinlerinin bağışladığı eski dönem eşyalar ve fotoğraflar sergilenecek.

Ayrıca ilçe sakinlerinin eski Yenimahalle´nin izlerini taşıyan eşyaları görme ve tanıma fırsatı bulacağı Yenimahalle Evi´nin bodrum katında ise mahalle sakinlerinin sohbet ederek hoşça vakit geçireceği Yenimahalleliler Lokali konumlandırılacak.

/resimler/2020-10/8/1340310319792.jpg

?Yenimahalle kültürü dostluğa ve arkadaşlığa dayanır?

57 yıldır Yenimahalle´de yaşadığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ?11 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğüm Yenimahalle´yi yaşayarak öğrenmiş bir insanım. En güzel yıllarım, arkadaşlıklarım, dostluklarım Yenimahalle´de geçti. Yenimahalle kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara, çocuklarımıza aktarılması amacıyla Yenimahalle Evini ilçeye kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız bu ev sayesinde eski Yenimahalle´yi torunlarına ve çocuklarına tanıtacak. Amacımız Yenimahalle´nin hemşericilik, arkadaşlık ve dostluk temeline dayanan kültür mirasını yeni nesile tanıtmaktır. Restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldiğimiz Yenimahalle Evini yakın zamanda ilçe sakinlerinin ziyaretine açacağız? dedi.

/resimler/2020-10/8/1340507976494.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —