Tarih: 27.08.2016 13:57

YPG için vur emri

Facebook Twitter Linked-in

Fırat Kalkanı operasyonu sürerken 10 tank ve 50 askeri personel daha Suriye´ye giriş yaptı. Askeri kaynaklar, Türkiye´nin ?PYD-YGP, Menbiç´i boşaltmalı? görüşünün geçerli olduğunu vurguladı. Kaynaklar PYD´nin Menbiç´ten Cerablus´a doğru hareket etmesi halinde askerlere verilmiş ?vur? emrinin geçerli olduğunu söylediler.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK), Suriye sınırını IŞİD´den temizlemek için Özgür Suriye Ordusu´na (ÖSO) destek verdiği ?Fırat Kalkanı´ harekâtı devam ederken askeri kaynaklar dün Cerablus´ta durumun genelde sakin olduğunu, arama-kurtarma ve mayınlı bölgeleri temizleme çalışmalarının devam ettiğini söylediler. Sınırdaki topçu birliklerinin kimi zaman hedefleri vurduğu, kimi zaman da ?perdeleme atışı? yaptığı belirtildi.

MENBİÇ ŞARTI

TSK´nın Suriye´deki varlığını sürekli değişen durum ve tehdit algılamasına göre güncellediği bildirildi. Bu güncelleme, ana bileşenini PYD´ye bağlı YPG´nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri´nin (SDG) elinde tuttuğu Menbiç için de geçerli. Türkiye´nin ?PYD, Menbiç´i boşaltmalı. Menbiç eski durumuna dönmeli? görüşünün geçerli olduğunu ifade eden askeri kaynaklar, PYD´nin Menbiç´in kuzeyine, Gaziantep´in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus´a doğru hareket ettiğinin tespit edilmesi halinde, sınırdaki topçu birlikleri ile Suriye içinde bulunan birliklere verilmiş olan ?Derhal vurun? emrinin geçerli olduğunu söylediler. 

Türk topçusu önceki gece Menbiç´in kuzeyine doğru tespit ettiği YPG hareketliliğine sınırdaki fırtına obüsleri ile karşılık vermiş ve YPG grubu etkisiz hale getirilmişti.

kaynak:milliyet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —