Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İhsan Yelken


BİR TWETER GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ?

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir tweter attı, ortalık karıştı.


Tweterde Ekrem İmamoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Hdp Eş Başkanı Pervin Buldan nezlinde tüm kadın siyasetçilerinin ve Türkiye genelinde kadın belediye başkanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyordu.

İyi Partiden bu twetere şiddetle karşı çıkıldı. ?Genel Başkanımızın ismini, terörle arasına mesafe koyamayan bir partinin temsilcisiyle yanana koyamazsınız´ diye itiraz edildi. ? Meral Akşener ve Pervin Buldan´ın ismini yan yana getirerek siyasi mühendislik yapıyorsunuz, Ekrem Bey´ diye başkanı hedef alanlar oldu. Hatta İyi Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, ? Biz ipleri koparmayız, gerekirse kesip atarız. Biz secim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık´ diye iradesini ortaya koydu. Bu arada Nihat Genç, ? Utanıp çekinmeyin İmamoğlu, Sakine Cansızı, Kaftancıoğlu´nu ve pkk´lı kadınları da araya sıkıştırıp kutlayıverin´ diye veryansın etti.

Henüz rotasına oturmamış, kurucu üyelerinin dahi birer birer ayrılma noktasına geldiği İyi Parti´de kazan kaynamaya, her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Gözlerin dikildiği Genel başkan öyle bir konuşma yaptı ki, ikna olmasa da şimdilik kimse sesini çıkaramadı.

Genel Başkan: ? İmamoğlu´nun attığı tweteri bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmediler, fikirlerini oraya koydular. Dolayısiyle ben de saygı duyuyorum? diyerek hiçbir konuya açıklık getirmediği gibi tam tersine şimdilik konuların üstünü örttü. Meral Akşener Genel Başkan olarak, partisinin görüşünü ortaya koymalıydı, öyle Nasrettin Hoca misali, ?sen de haklısın?´ düsturu ile işlerin yürümeyeceğini bilmeli. Kamuoyuna açıklamalı, hadi diyelim kendi partililerinin çıkışlarını parti içi demokrasi ile giderebilirim diyebilirsiniz ama Pervin Buldan ile yan yana gelmekten memnun musunuz yoksa içinde bir rahatsızlık var mı? Kamuoyu bunu bilmeli? Ülkeyi idare etmeye talip bir partinin genel başkanısınız. Halk, ´ Hdp Kürt siyasetinin temsilcisi´ tanımlamanızı unutmadı. Bu vesileyle kendinizi daha iyi bir şekilde anlatabilirdiniz?

Ekrem İmamoğlu kutlamasını, ? Eşimin nezlinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Gününü kutlarım´ demiş olsaydı hiçbir sorun olmazdı. Sizin ve Pervin Buldan´ın nezlinde kutlamasının başka bir anlamı veya yorumu olabilir mi? Yoksa İmamoğlu sizi test mi ediyor?

Daha sonra çıkmış olduğunuz Haber Türk Kanalında da ısrarlı sorulara rağmen, bu konulardaki fikrinize açıklık getirmediniz. Arkadaşlarınızın, İmamoğlu´nun twetinden rahatsız olduklarını, hiç sevmediklerini açık açık söylediniz ama bunun nedenini başka bir konuya bağlamanız dikkat çekti. Kamu oyu, Pervin Buldan ile yan yana gelmenizde bir rahatsızlık var ise, bunu Pervin Buldan´ın teröristlerle arasına mesafe koyamayan bir partinin Eş Başkanı olmasından dolayı olduğunu sanarken, siz bilmem kaç yılında İçişleri Bakanı iken bu hanım efendinin eşinin öldürüldüğünü ve size ? katil ´ gibi kötü gözle baktığına, bunun için arkadaşlarınızın hoşuna gitmediğini söylemeye çalıştınız. Yani bir nevi arkadaşlarınızı aklamaya çalıştınız, dolayısıyla terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan bir partinin Eş Başkanı olan Pervin Buldan ile yan yana anılmanızı normal bulmuş oldunuz, veya ben mi öyle anladım? Tabi sizin görüşünüz kimse karışamaz sadece saygı duyulur?

Yalnız kamu oyu bilmek istiyor. Siz kimsiniz, siyasi yelpazede yeriniz neresi, kiminle ve nereye gidiyorsunuz?

 Yeniden buluşmak dileği ile?

Saygılarımla?

İhsan YELKEN.

25.1°