Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İhsan Yelken


BÜLENT ARINÇ GÜNAH ÇIKARTIYOR?

Sayın Arınç, bugüne kadar Selahattin Demirtaş´ın kim olduğunu öğrenememiş isen boş yere yaşamışsın demektir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ? Hukuk´ da reform ´ açıklamasını yaptıktan hemen sonra, Bülent Arınç apar topar bir kanala çıkıyor ve inciler döktürüyor. Tutuklu olan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala´nın , suçsuz olduklarını iddia edip, hemen tahliye edilmelerini temenni ediyor. Hatta daha ileri gidiyor, Selahattin Demirtaş´ın yazmış olduğu kitabı okuduğunu, çok etkilendiğini belirtip, herkes alsın okusun, belki Selahattin Demirtaş hakkındaki fikriniz değişir mealindeki ifadeleri ile herkesi şaşırtıyor.

Sayın Arınç, bugüne kadar Selahattin Demirtaş´ın kim olduğunu öğrenememiş isen boş yere yaşamışsın demektir.

Sayın Arınç, meclis başkanlığı yaptınız, yurdumuzda terör olayları kangrene dönmüştü. Binlerce askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve vatandaşımız şehit edildi. Suçları sadece vatanı sevmeleri, bayrağın dalgalanmasını istemeleriydi, vatandaşın canını, malını ve her türlü güvenliğini sağlamaktı?

Ergenekon ve Balyoz Hareketlerinde, yüzlerce kişi hapishanelere dolduruldu, kimisi işini kaybetti, kimisi eşini kaybetti, dışarıdaki cenazelerine izin verilmedi, hasret gittiler. Kimisi de ömür boyu birikimlerini, yakınlarını, dostlarını kaybettiler. Gahirlerinde ölenler bile oldu?

Sayın Arınç, Selahattin Demirtaş´ın bölücülük yapan kitabından etkilendiğiniz kadar bunlardan etkilendiniz mi? Sanmıyorum. Bu kadar insanın yok olmasında Selahattin Demirtaş´ın rolü nedir, hiç düşünmeden, kitabını tavsiye etmeniz af edilecek gibi bir gaf değil. Binlerce insanın ömür boyu unutamayacağı acıyı hiçe sayarak, bu adama destek vermeniz, hiç de hoş olmadı, milleti derinden üzdünüz?

Haklısınız, zaman zaman hamle yapıp gündemde kalmak hoşuna gitmekte idi. Belki de, Devlet Bahçeli gibi, güçlü bir öngörüye sahip olduğunu göstermek istedin. Devlet Bahçeli bazen bir hamle yapar ve insanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, o olay gerçek olur ve Bahçeli´nin güçlü öngörüsü dillendirilir, gündemi işgal ederdi ya?

Ama o Bahçeli´dir Arınç Bey? Siz de Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala´nın serbest bırakılacağını ?bilmiş olma´ mutluluğunu yaşayacak ve ? Bülent Arınç ´ demişti diye güçlü öngörünüzü ispat etmiş olacaktınız? En önemlisi, imalı da olsa ? hukuk reformu´nda katkınız olduğu anlaşılacak ve var olan ününüze ün katacaktınız? Sahi Devlet Bahçeli´ye mi imrendiniz, yoksa kıskandınız mı?

Bülent Arınç´ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği devam etmekte olduğu için , konuşması ? Erdoğan´ın bilgisi dahilinde mi oluyor? ? şüphesine neden oldu. Hatta Arınç üzerinden yeni olacakları okumaya çalışanlar oldu? Güya Cumhur İttifakı´ nın yara almakta olduğunu bile dile getirenler oldu? Bilmezler ki, Cumhur İttifakı öyle çürük pamuk ipliğine değil, güçlü gönül bağı ile bağlıdır.

Bülent Arınç´ın açıklamalarının fitne fesat kazanını kaynattığı anlaşılınca önçe Bahçeli daha sonra Erdoğan´dan tokatı yedi ve feleğini şaşırdı. Güya Bülent Arınç olacakları biliyor havasını atayım derken rüzgara kapılıp gitti. Cumhur İttifakı´nın bir gönül bağı ile bağlı olduğu ve öyle rüzgarlardan etkilenmeyeceği bir daha anlaşıldı.

Bahçeli grup toplantısında soruyordu: " Demirtaş´a masum gözüyle bakıyorsan, teröristlerin saldırısıyla şehit olan Yasin Börü´ye, Eren Bülbül´e, 11 aylık Bedirhan bebeğe ne diyeceksin? Emzikli bebeklerin öldürülmelerini nasıl anlatacaksın? Hamile kadınlarımızın kurşunlanmasını nasıl yorumlayacaksın? 6-8 Ekim olaylarında katledilen 53 insanımızı nasıl izah edeceksin? Sayın Arınç nereye varmak, ne yapmak istiyorsun? Aslına mı çekiyorsun, nesline mi özeniyorsun? Nedir seni teröristlere sempatiyle baktıran? Sen Devran´ı bırak da Mehmetlere bak, belki olmayan vicdanın kanar ".

Akp 7. Olağan İl Kongreleri´ne canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tam zamanında ve yerinde bir hamle yaparak : ? Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı´yla, hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez ? diyerek konuya nokta koymuştur. Daha sonra, ? Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börü´lerimizin ölümüne neden olanlar, kobani katliamının failleri hiçbir zaman Tayip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz? diye vurgulayıp konuyu kapatmıştır.

Sayın Bülent Arınç, hesapsız ve zamansız bir çıkış yaptı ama yaptığına pişman oldu. Kaçacak yeri kalmayan Bülent Arınc´a Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etme fırsatı doğdu ve 24.11.2020 günü itibari ile istifasının haberi geldi.

Şimdi istediği gibi hareket edebilir, çünkü bir bağı ve sorumluluğu kalmadı. İster siyaset yapar hatta cumhurbaşkanı aday adayı bile olabilir, yeter ki yer bulabilsin?

Yeniden buluşma dileği ile?

Saygılarımla?

İhsan YELKEN.

21.1°