Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İhsan Yelken


CHP TERÖRDEN MHP PAZARDAN ANLAMAZ MI?

Vatandaş da haklı olarak güçlü bir muhalefetin olmadığını söyleyerek, zora düşülen konuları yine AKP'nin çözebileceğine inanıyor.


Siyasi partilerin kendilerine göre gündemleri var. CHP hükümeti sıkıştırmak adına ekonomi üzerinden yürüyor. Genel başkanlar yapılan her türlü zamları sayarak dinleyen seçmenin sakalına göre çözüm vaadi veriyor, hatta çözeceği zamanı da belirtiyor. Bu konular seçmen ile ilgili olduğu için dikkatle izleniyor ve çok yerde takdir ediliyor görünüyor.

CHP ve tarafı medya ve kanalları bundan dolayı pazar yerinden dışarı çıkmak istemiyor. Çünkü gazete sayfaları, kanal haberleri ekonomi ile dolmalı ve vatandaş kıyıda kalmış dere otuna gelen zamdan bile haberdar olmalı ki etkisi devam etsin.

Halbuki, Türkiye sadece pazar yeri değildir, sayılamayacak kadar eylemler oluyor.Terör ve terörle mücadele ve çevremizde sıcak gelişmelerin takibi var.. Amerika ve Avrupa ile ilişkiler, elektrik santralleri, doğalgaz çıkarma gayretleri, ihracaat, ithalat ve ülke bazında her türlü yatırımlar var. Yerinde takip ve teşviki yerinde açılışının yapılması var... Sanki CHP bu ülkede yaşamıyor, her birini ne görüyor ne varlığını biliyor. Hiç birisi ile ilgilenmediği gibi sadece eleştirisini yapıyor.

Vatandaş da haklı olarak güçlü bir muhalefetin olmadığını söyleyerek, zora düşülen konuları yine AKP'nin çözebileceğine inanıyor.

CHP'nin iktidara tam talip olması için ülkenin her türlü sorunu ile ilgilenmesi ve çözmek için taşın altına elini koyması şart görünüyor...

MHP Lideri, Sebze, meyve hakkında pek konuşmaz. O'nun derdi vatan güvenliği ve savunması. Medyanın, domates, soğan, patates... Fiyatlarına, fazla önem verip terörden daha fazla gündemde tuttuğu zaman, yenmese de olur mevsimi gelince ucuzlar mealinde bir açıklama yapmıştı... Ama şimdi sadece sebze, meyveye değil her şeye gelen aşırı zamlardan dolayı gündemi hep ekonomi işgal ediyor... MHP'nin ekonomiye ağırlık verip zam altında ezilen ve gittikçe yaşaması zorlanan vatandaşın halini anlaması ve bu duruma çare arama gayretinde olmasını arzu ediyorum. Terör mücadelesinden taviz vermeden ekonomi hakkındaki gayretlerini vatandaş katlayarak iade edecektir. Ekonomiye ağırlık veren bir MHP, başta kendi seçmenini rahatlattığı gibi, yılgınlık gösterip AKP'den kopan seçmenin ikamet yeri olacaktır. Ayrıca karşı ittifakın HDP ile münasebetlerini çekemeyip, içine sindiremeyen ve sessiz kalan milliyetçi seçmene açılan güçlü bir kapı olacaktır...

Kemal Kılıçdaroğlu, her konuda konuşuyor, CHP'yi çözüm odağı yapmaya çalışsa da tüm gayretleri havada kaldığı bu günlerde, Bahçeli'nin halka ızdırap veren pahalılıkla ilgili tek bir sorunu çözmesi bile, halkın gözünde ümit ışıklarının parlamasına sebep olacaktır.

Sorunlar ve yoğun eleştiri karşısında bunalan ve kendisini savunamaz hale gelen AKP'ye yol göstermek ve çözüm yol haritası çizmek vatandaş için de ümit verici bir ışık olacaktır...

Halk, CHP ve MHP'nin ülkenin tüm sorunlarıyla ilgilenmelerini ve her konuda açık ve samimi olmalarını arzu eder. Ayrıca CHP'den ülke güvenliği ile ilgili, oy kaygısına kapılmadan terör ve terörle mücadelede, HDP ile ilgili münasebetlerinde ülke menfaatlerine uygun daha net tavırlar bekler.

Günden güne dünya odağına oturan güçlü Türkiye, sadece bizim için değil, tüm fakir bırakılmış, ezilen, sömürülen mazlum milletlerin de ümidi ve geleceği olacaktır...

Yeniden görüşmek ümidi ile...

İhsan YELKEN.

 

21.1°