Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İhsan Yelken


EKREM İMAMOĞLU, 2 YIL, 7 AY, 15 GÜN...

Gerçekten samimi duygularla Ekrem İmamoğlu ve Ülkesi için üzülmüş olsalardı, Türkiye'yi hedef gösterip düşman listesine almazlardı.


     İBB Ekrem İmamoğlu, YSK personeline hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün ceza alması, Amerika'da üzüntü yaratırken, Türkiye'de bayram havasında kutlanıyor.

   Amerika üzülmüş, hayal kırıklığına uğrayıp şaşırmış. Böyle bir hareket beklemiyormuş. Kolay mı, tüm ümidini bağladığı kişi ceza alıyor, belki de, seçime girememe riski taşıyor.

   Onurlu liderler, sevdiği liderin veya ülkesinin başına bir felaket geldiği zaman üzülür. O liderin acısını paylaşır, gerekir durum da ise yardım etmeye çalışır.

   Burada Ekrem İmamoğlu'nun ceza almasına üzülmesi samimi değildir. ABD ve AB ülkelerinin çoğu Türkiye'de muhalefete destek vermektedirler. Çünkü Türkiye'de sözünü geçiremediği, her şeyi sorgulayıp dişe diş mücadele eden bir hükümet var. Bu hükümetin karşısında kim varsa ona destek vermeyi milli karakter kabul etmişler. Bunun için Ekrem İmamoğlu için üzülmeleri gayri samimi yüzleridir, dolaylı yoldan çıkarlarına üzülmektedirler.

   Gerçekten samimi duygularla Ekrem İmamoğlu ve Ülkesi için üzülmüş olsalardı, Türkiye'yi hedef gösterip düşman listesine almazlardı. Türkiye'ye zarar verebilecek her türlü faaliyetin içinde olmazlardı. PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerine tırlar dolusu silah ve mühimmat vermezler ve her türlü ekonomik krizleri kamçılayan oyunların içinde olmazlardı. Amerika, gerçekten dost olsaydı, demokrasi adına ülkenin muhalefeti destekleyip vatandaşı ikiye bölmezdi. Parasını peşin verdiğimiz F35'lere el koymaz, Yunanistan'a bedava verip, Yunan'ı şımartmazdı.

    Ekrem İmamoğlu'nun ceza almasını, bayram havasında kutlanması da düşündürücü bir sorundur. Sıkı fıkı kucaklaşarak, '85 milyonun Ekrem İmamoğlu'nun arkasında destek' olduğunun itirafı  ne anlama geliyor? Aylarca 6'lı masanın 'Aday' araması devam ederken, tüm kuralları unutarak Ekrem İmamoğlu'nu 'Aday' olarak dikta etmek bir fırsatçılıktır. Hani Cumhurbaşkanı adayını 6'lı masanın ortak iradesi ortaya çıkaracaktı! Bir olayı bahane ederek, 6'lı masanın iradesini tek başına kullanmak, o masadaki liderlere saygısızlık olmuyor mu? Yüz yüze gelmeyecek misiniz? Bu durumda sana güvenip nasıl oy verilecek?

   Kemal Kılıçdaroğlu, aylarca çalıştı, çabaladı kendisini adaylığa hazırladı. Hele son bir kaç aydır genel ifadeleri bırakıp, kelimeleri şahsiyetleştirmesi; tüm konuşmalarında ...çağım, ...ceğim, ... gibi ifadelerle adaylık tarifini kendisi ile örtüştürmesi boşa mı gidecektir? Sonra CHP, muhalefetin ve 6'lı masanın en büyük partisidir. En büyük parti Genel Başkanını aday olarak çıkartamayacak mı?,

   Zaman tüm sorunları çözer, merak etmeyin. Zaten dünü çok az hatırlayan bir milletiz. Yarın aklımızda bir şey kalmaz, el ele, yüz yüze... Sonra Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olur...

   Yeniden görüşmek dileği ile...

   İhsan YELKEN.

26°