Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İhsan Yelken


HAYVAN KATLİAMI...

Elbette hayvanlar da can taşıyorlar, onlara eziyet etmek aç ve perişan bırakmak doğru bir hareket değildir.


Eziyet ederek katliam yapıp öldürüyor. Bu cinayeti yakınındaki bir kaç kişi de izliyor. Cinayeti yapan veya izleyenler bilmem nasıl dayanabildiler?

   Bunu insan olan biri nasıl yapabilir? Böyle canice bir katliamda elini nasıl kaldırabilir? Sen de Allah korkusu yok mu? Allah sana vicdan vermedi mi?

   Allah sana bir 'can', ona da bir 'can' vermiştir. Nasıl bir yerin kesilse, yara olup canın yansa, derhal hastaneye koşuyorsan, o köpekte bir can taşıyor, canı yansa nereye koşacak? Elbette ki sana koşacak, 'Hastayım beni veterinere ulaştır' diye kuyruk sallayıp sana yalvaracaktır. Sen ne yapıyorsun? Senin yaptığın, hastanede yatmakta olan hastaları zehirleyerek öldüren PKK'lı hemşirenin yaptığından ne farkı var?

   Allah sana hayvanlardan farklı olarak bir 'Akıl' vermiş. Hiç düşündün mü, neden vermiş Allah bu aklı sana? Gidip geldiği yeri bilsin, iyiyi kötüden ayırsın, hayrı, şeri tanısın, hak hukuka uysun, insanlığa hizmet etsin, hayvanları korusun... diye vermiş o aklı sana.

   Ya sen ne yaptın? Allah'ın verdiği aklı kullanamadın. Görevin olan, veterinere götürüp tedavi ettirmediğin gibi, bir de eziyet ederek katliam yaptın. Resmen bir canisin sen, cinayet işledin. Allah'ın verdiği akıl ile, iyiyi kötüden ayırt edemedin, hak hukuk tanımadın, hayırı, şer ile karıştırdın, sahip çıkman gereken kutsallarına sırt döndün... Daha doğrusu insanlığı unuttun, Allah'ın verdiği aklı yerinde kullanmasını bilemedin. Bu akılla sen vatanı, milleti de satarsın...

 Yeniden görüşmek dileği ile...

   İhsan YELKEN.

25.1°