Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Harun Kılıç


Muhammed Ali Clay...

Fransa devleti ve onun "sapık" Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un, başa geldiği günden beri Türkiye´ye karşı sürdürdüğü hasmane tavırları, densizlikleri, söylemleri yetmiyormuş gibi..


Karikatür dergisinden ziyade hem provokatörlük yapan hem de Türk/İslam düşmanlığını kendisine ilke edinen Charlie Hebdo adlı tuvalet kağıdının; Peygamber Efendimize karşı yaptığı hadsizlik üzerine, Macron´un şahsına ve Fransa´ya olan tepkiler yoğunlaşmıştır...

 Nitekim, bu olaylar üzerine Fransız mallarına boykot çağrıları olmuş, ben dahil toplumumuz da (Fransız marka ürünleri olabildiğince tespit ederek) büyük ölçüde bu boykota katılmıştır.

Beri taraftan, toplumun bir kesimince İstanbul´da bulunan Fransız asker/yazar ve kimine göre "Türk dostu", kimine göre de "düşman" bilinen Piyer Loti Tepesi´nin isminin değiştirilerek, 1930´lara kadar eski ismi olan İdris Bitlisi isminin yeniden konulması istenmeye başlanmış..

İstemeye başlayanların başında da, "etnik milliyetçi" Mustafa Armağan adlı sözde tarihçinin olduğunu da sizlere hatırlatalım..

Sanırım hatırlayanlarınız olmuştur..

Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis Milletvekili Vahit Kiler´in öncülüğünde Haziran 2012´de aynı tartışmalar alevlenmiş uzunca bir süre de, gündemimizi meşgul etmişti..

Hasılı bu isim, zikredilir zikredilmez hemen hepimizin müptelası olduğu twitter, face gibi sosyal mecrada bile yalan-yanlışlarla dolu tarih sayfalarından alınan bilgiler(!) serdedilerek işi; Türk-Kürt, Alevi-Sünni tartışmalarına kadar götürmüştür.!!

Bu bağlamda, ileride Toplumda da bir hayli tartışmalara gebe olacağı aşikardır...

O yüzden yeni bir ayrışmalara ve yeni yeni tartışmalara sebebiyet vermemek için ben, tepenin ismi mutlaka değişecekse hem Müslüman, hem Türk dostu, hem de ("demokrasinin kalesi" diye isimlendirilen ki, bana göre olmayan) emperyalist ABD´ye, ırkçılığın en şedit biçimde uygulandığı dönemde kafa tutmuş ve alanında zirve olmuş bir isim öneriyorum..

/resimler/2020-10/31/1536073962029.jpg

Evet dostlar;

Dünya, Olimpiyat ve Profesyonel Ağır Siklette Boks Şampiyonu olmuş bir ismi, yani Muhammed Ali Clay´ın ismini öneriyorum...

Ki..

O, herbirimizin gönlünde taht kurmuş (ve boks maçı olduğunda -yaşı biraz ileri olanları- "sabahın körü" dediğimiz vakitlerde yani saat: 04.00-05.00´lerde tek kanallı siyah-beyaz tv´nin başında bekletmiş) olan merhuma, Allah rahmet eylesin mekanı cennet, Peygamber(sav) Efendimize komşu olsun inşallah...

Yazımızı bir bilgi notuyla bitirelim. Merhum Muhammed Ali´nin Türk sevgisi, Londra´da maç yapmak için bulunduğu bir gün; ona sarılıp kucaklayan ilk beyazın bir Türk olmasıyla başlar...

 Yeni bir yazımızda buluşmak üzere esen kalınız!

Harun KILIÇ ANKARA

17.9°