Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İhsan Yelken


TEK GÜNDEM DEPREM?..

Elazığ ve Malatya´da olan 6.8 derecedeki depremde 41 canımız gitti. 1076 kişi yaralandı?


Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum.

Depremin etkisi sadece Elazığ ve Malatya´da hissedilmedi adeta tüm Türkiye´yi salladı.

Türk milleti, Cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla, belediyeleriyle, sivil ve her türlü toplum örgütleriyle, ordusuyla dimdik ayaktaydı. Türk Devleti her türlü imkanları ile vatandaşının imdadına koştu.

Türk Milleti büyüktür.

Çözemeyeceği, altından kalkamayacağı hiçbir sorun yoktur. Yeter ki, burada gösterilen birlik ve beraberliği, diğer çözülecek sorunlar üzerinde de gösterelim.

Depremin olduğu duyulur duyulmaz hemen Cumhurbaşkanımızın bakanlarıyla bölgeye gelmeleri ve tüm sorunlara el atmaları milletimize moral verdi. Deprem bölgesindeki depremzedelerle beraber tüm yurtta televizyonlardan izleyen insanlarımız, gördükleri gayret ve fedakarlıkları takdir etti, sevindi, kendilerinde güç buldu ve tabi ki gururlandı.

Deprem bölgesine gelen bakanlar sadece dert dinleyip dönmediler. Tüm sorunları çözmek için bölgeye yerleştiler?

Bir taraftan enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları, bir taraftan orta ve ağır hasarlı binaların tespiti ve gerekli olanların yıkımı, diğer taraftan çadır kurma ve aş evleri oluşturarak, depremzedelere sıcak çorba ve yatacak yer temin etmeleri, ve bir taraftan da enkaz altından çıkarılanların hastanelere ulaştırılması ve tüm yaralılarımızın taşınıp tedavilerinin dikkatle yapılmasına özen gösterildi?

Kısaca ?NEREDE BU DEVLET?´ Sorusunu sormak için pusuda bekleyenlere, bir neden ve fırsat verilmedi?

Burada gösterdikleri gayretleri ve televizyonda halkı tatmin edici bilgi vermelerinden dolayı, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´u kutluyor ve tüm Türk Milletinin takdirlerini kazandıklarını söylemeyi bir görev biliyorum.

Türk Milletinin böylesine birlik ve beraberlik göstermesini hazmedemeyip türlü sebeplerle dişini gösteren provakosyon olmadı mı? Çok azınlıkta olsa da, Türk Milleti ne zaman bir dara düşse, ne zaman dış emperyalist ülkeler tarafından hedef gösterilse, ambargo konsa işte o zamanlar sahneye çıkar ve doğrudan olmasa da dolaylı yollardan haklıymış pozisyonuna bürünerek art niyetlerini ortaya koyarlar, burada da az da olsa öyle oldu?

Buna karşılık, Türkiye´nin her tarafında ?YARDIM KAMPANYALARI´ açıldı. Belediyeler ve tüm kurum ve kuruluşlardan, içi yiyecek dolu, battaniye, ısıtıcı ve her türlü giyecek dolu tırlar, deprem bölgesine uğurlandı. Allah bu millete zeval vermesin, darda bırakmasın?

Gerçekten özlemişiz, bu gibi birlik ve beraberliğin zirve yaptığı, acı ve sevinçte birleştiğimiz, aynı anda aynı duyguları taşımanın gururunu yaşadık?

Her konuda hep böyle olma dileği ile?

Saygılarımla?

İ.YELKEN.

21.3°