Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İhsan Yelken


ÜLKÜCÜ OLMAK............

Kim nasıl tarif ederse etsin, ülkücü ağzından çıkan lafın nereye gittiğini ve yaptığı işin sonucunun ne olacağını bilmeli.


Biri Bahçeli için "Bahçeli iyi bir santrac ustasıdır. Beş hamle ilerisini görür" demişti. Ülkücü beş hamle olmazsa en az üç hamle ilerisin görmeli ve ona göre laf etmeli..

   Kafasındaki fikir olgunlaşmış olmalı. Güncel bir olayı çözerken alacağı tavır ve tedbir, yarın çözeceği konudaki alacağı tavır ve tedbirle çakışmamalı. Yenilenip gelişmeli ama özünü korumalı...

    Ecevit, tüm sol fraksiyonlarının desteği ile hükümet kurmuştu. Kendisi perişan olmuş ve hükümeti bozan kendisi olmuştu.

    2015 yılı 7 Haziran seçim sonuçları ortaya koalisyon yolunu açmış ve CHP, MHP, HDP'nin koalisyon kurma sayısına ulaştığı anlaşılınca, Kılıçdaroğlu, yapılacak koalisyonun başbakanlığını büyük fedakarlık yapıyormuş edası ile Bahçeli'ye sunmuştu. "Hükümeti kuralım Bahçeli başbakan olsun" demişti, ama Bahçeli yemedi. Bahçeli bunu bir hakaret olarak yorumladı ve şiddetle kınayarak kurulan tuzağa düşmedi.

   Böyle bir hükümetin kurulmuş olduğunu düşünerek nelerin olabileceğine kafa yoralım.

   Baştan HDP aldığı bakanlıklara, asker, polis, öğretmen ve vatandaşı şehit eden dağ kadrosu ile dolduracak diye düşünüyorum. Yasaların çıkması ve Yatırımların yapılışı hep sorun olacak ve sanırım bütçenin nereye gittiği kontrolden çıkacaktı. Güvenlik konusu tam bir kör düğüm olacak, çözümü imkansız hale gelecekti sanırım. Başbakan Bahçeli makam sevdası ile tuzağa düşmüş ve hiç bir şeye hakim olamayarak perişan olacaktı diye düşünüyorum.

   Şimdi 6'lı masanın desteği ile Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, Meral Akşener Başbakan olursa neler olabileceğini hiç düşündünüz mü?

    Tuzağa düşmüş Bahçeli'nin başına gelebilecekler aynen Kılıçdaroğlu veya Akşener'in başına gelmeyecek mi? Vatanımızın güvenliğini düşününce aklım duruyor.

   MHP sadece siyasi bir parti değil, aynı zaman da bir kültür ve edebiyat okuludur. Mezun olanların her biri hükümet kurar ve yürütür. Zaten bunun için 'MHP geleceğimizin teminatıdır'  diyoruz.

    Yeniden buluşma ümidi ile...

    İhsan YELKEN.

26°