Tarih: 02.12.2025 13:04

Yenimahalle’de Kadın Kadına Paylaşım Buluşmaları

Facebook Twitter Linked-in

İlki Ergazi YENİMEK Kurs Merkezi'nde ikincisi ise Barıştepe Yenimahalle Evi'nde düzenlenen "Haklarımı Öğreniyorum" atölyesi kapsamında; şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla şiddet nedir, şiddet türleri nelerdir, şiddete maruz kaldığımda nerelere başvurabilirim başlıkları altında bölge sakini kadınlara bilgi verildi. 

Program çerçevesinde belediye bünyesinde görev yapan sosyologlar Dilara Merve Güney, Ayşenur Korkmaz ve Ayşe Bulut ile Sosyal Hizmet Uzmanları Selver Sıla Ballıktaş ve Gözde Pala Aycan katılımcıları sohbet ortamında bilgilendirdi.

Yenimahalleli kadınlar haklarını öğrendi

Etkinlikte kadına yapılan şiddet türlerinin fiziksel, cinsel, psikolojik, duygusal, ekonomik, stalk, ısrarlı takip ve siber şiddet olarak çeşitlenebildiğini bu tür şiddette uğrayan kadınların ancak yüzde 8'inin resmî kurumlara başvurduğuna dikkat çekildi.

Uzmanlar kadınlara; "Genellikle şiddet; koca, baba, ağabey, nişanlı ya da erkek arkadaş tarafından uygulanmaktadır. Eğer bir kadın aile içi şiddet yaşıyorsa kendini suçlamamalıdır. Unutulmamalıdır ki, hak edilen şiddet yoktur. Şiddet uygulayan cezai sorumluluk altına girer. Şiddet yaşanıyorsa saklanmamalı ve gizli tutulmamalıdır" diye seslendi.

Şiddetle mücadelede kadınların neler yapabileceğini de tek tek anlatan eğitimciler, programın sonunda katılımcılara yardım alabilecekleri iletişim numaralarının da bulunduğu bilgilendirici el broşürleri dağıttı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —