18 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinde Türk Beyleri Kent Meydanı’nda toplanan kalabalık, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan anlamlı bir etkinliğe tanıklık etti. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu’nun öncülüğünde, TürkChopper Motosiklet Kulübü üyeleriyle birlikte oluşturulan kortej, 19 Mayıs ruhunu yaşatmak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak amacıyla Anıtkabir’e doğru yola çıktı.
Renkli görüntülere sahne olan motosiklet kortejinde, gençler, sivil toplum temsilcileri ve birçok vatandaş da araçlarıyla eşlik etti. Kortejde taşınan Türk bayrakları, vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Kortejin geçişi sırasında ilçede adeta bir bayram havası yaşandı.
Kortejin ardından açıklamalarda bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, “19 Mayıs 1919, bir milletin kaderinin değiştiği, gençliğe olan inancın devlet vizyonuna dönüştüğü bir tarihtir. Bugün bizler, Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak, gençlerimize daha aydınlık bir gelecek bırakmak için buradayız. Türk gençliği, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisidir. Bu anlamlı günde gençlerle bir arada olmak mutluluk verici!
“Akşam Duman Konseri İle Coşku Devam Edecek”
Gençlerin büyük ilgisini çeken rock müziğin sevilen grubu Duman, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda sahne alacak. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, “Coşkumuzu, birlik ve beraberliğimizi müzikle taçlandıracağız. Tüm halkımızı bu anlamlı geceye bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.