AFET MÜDAHALE EKİBİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

AFET MÜDAHALE EKİBİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Keçiören Belediyesi, doğal afetlerde görev yapmak üzere kurulan afet müdahale ekibine yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

Afet müdahale ekibinin, AFAD tarafından akredite edilme sürecinde önemli bir aşamayı oluşturan eğitim başarıyla tamamlandı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı İlk Yardım Birimi tarafından, Keçiören Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) iki oturum halinde gerçekleştirilen eğitimde ilk yardım tekniklerinin yanı sıra afet sırasında yaşanabilecek acil sağlık durumları ve müdahaleleri konusunda kapsamlı bilgiler aktarıldı. Eğitimin sonunda 42 kişilik afet müdahale ekibine sertifika verildi. Ekibin akredite olma sürecine ilişkin eğitimlere aşamalı olarak devam ediliyor.

Tedbir önemli

Afetlere karşı tedbirli olmanın önemini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan “Doğal afetlere müdahale noktasında, donanımlı ve liyakatli bir ekip oluşturmak için hem teorik hem de pratik eğitimlerimize devam ediyoruz. Doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bir coğrafyada bilinçli bireylerin yetişmesi çok önemli. Hem farkındalığı artırmak hem de üzüntü veren sonuçları en aza indirmek için önlemlerimizi alıyoruz” dedi.