Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun ikinci toplantısı Keçiören’de düzenlendi.
Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin katılımıyla Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve moderatörlüğünü AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nda Keçiören Belediyesi çalışmaları hakkında “Keçiören Kent Kültürü ve Kent Kimliği Sunum” konulu sunum yapıldı.
Kentte yaşayanların bir hakkı var
Yürütme kurulu toplantısının açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir belediye başkanı ya da yönetici şehrini ya abad eder ya harab eder derler. Deneyip yanılmayla yönetim kamuda olmaz. Zaman zaman kendilerini yönlendirecek, danışabilecekleri insanlara ihtiyaçları var. AKK’nin olmazsa olmazı yöneticiye yol göstermek, eleştirmek ve hatta sorgulamaktır” diye konuştu.
Önemli olan Mansur Yavaş belediyeciliği yapmak
Keçiören’in ve Ankara’nın geleceğine sahip çıkmaya yönelik düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Burada yapılan işler ve işleyişler kıymete takdir, geleceğe yönelik çalışmalar açısından oldukça önemli. Kentin ruhuyla, habitatıyla özdeşleşecek ne yapabiliyoruz, bunun peşindeyiz” dedi.
Katılımcılığı engellersek bir yaşam kalitesi oluşturamayız
İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, “Türkiye’de belediyecilik 31 Mart seçimlerinden sonra yeni bir döneme giriyor. Bir dönüm noktasındayız. Ne kadar doğru yola girerseniz o kadar iyi yol alırsınız. Türkiye’de genellikle farkında olmadığımız ve tartışmadığımız bir bilgi var; yerelin bilgisi. İki türlü yerelin bilgisi vardır. Biri araştırma yapılmış, arkasında bilimsel desteği olan bilgi. İkincisi belki okuma yazmayı gerektirmeyecek o yerin coğrafyasını yürüyerek, insanlarını tanıyarak edinilen yerelin bilgisidir. Türkiye’de 26 tane bölge kalkınma ajansı var. Yerelin bilgisinin oluşturulması çok değerli. Bu birikim performansı yükseltir. Yerelin bilgisi diye bir şey vardır ve belediyenin görevleri arasında bu da bulunmalıdır” dedi.
Fikir birliğine varıldı
Çalışma grupları ve kent konseyi meclisine ilişkin konuların da konuşulduğu toplantıda, kent kültürü ve kent estetiğini geliştirmede istişare ve ortak akılla karar alınacağı, yürütülecek çalışmalarda konunun uzmanlarından faydalanılacağı ve bilimsel yöntemlerden vazgeçilmeyeceği konularında fikir birliğine varıldı.