MANİSA´da zihinsel engelli 22 yaşındaki İbrahim Sargın, annesi Hatice Sargın´ın sevgisi ve ilgisiyle jimnastikte Türkiye birincisi oldu.
Eşini 8 yıl önce kaybeden ve evlere temizliğe giderek 2 çocuğuna bakan Hatice Sargın, "Oğlum için her şeyi yaparım. 6 ay boyunca her gün birlikte antrenmanlara gittik. Sonunda da şampiyonluk geldi. Engelli çocuklar da ilgiyle sevgiyle her şeyi başarabilir" dedi.
Manisalı zihinsel engelli İbrahim Sargın, engelini jimnastik sporuyla yendi. Haziran ayında düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası´nda 3 altın madalya kazanarak birinci olan İbrahim Sargın, annesi Hatice Sargın´ın gururu oldu. Şampiyonluğa en çok sevinen kişi olan anne Hatice Sargın, İbrahim´in ikizi olan diğer çocuğunda da mental bozukluk olduğunu belirtti.
EŞİ 8 YIL ÖNCE VEFAT ETTİ, TEMİZLİĞE GİDEREK ÇOCUKLARINA BAKTI
Eşi 8 yıl önce vefat eden Hatice Sargın, ev temizliğine giderek çocuklarına baktığını ve oğlu İbrahim´le birlikte 6 ay boyunca her gün antrenmanlara gittiğini anlattı. Hatice Sargın şunları söyledi:
"Oğlumun bir şeyleri başardığını görmek beni mutlu ediyor. 6 aydır düzenli antrenmanlara gidiyor. Onunla birlikte gelip- gittim. Getiriyorum, bekliyorum daha sonra birlikte dönüyoruz. Biraz zor bir hayatımız var. Ama evlatlarımız için katlanıyoruz. İyi ki çocuklarım var. Her şeyi seve seve yapıyorum. Sonunda da şampiyonluk geldi. Engelli çocuklar da ilgiyle sevgiyle her şeyi başarabilir. Spora başladıktan sonra daha mutlu bir çocuk oldu. Çok güzel değişikler oldu. İlla bir şeyleri başarması değil, önemli olan mutluluğu. Özgüven patlaması yaşadı. Bir şeyleri başaracağını biliyordum ama bu kadar beklemiyordum."
´SPORUN ENGELLİLERE BÜYÜK FAYDASI VAR´
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü zihinsel engelliler antrenörü Bertan Karanfil de, jimnastikte 3 branşta altın madalya alan İbrahim´in kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Altı ayın ardından gelen bu şampiyonlukla birlikte İbrahim´in sosyal yönden büyük bir gelişim sağladığını anlatan Bertan Karanfil şöyle dedi:
"Atlama, barfiks ve paralel aletinde altın madalya kazandı. Annesinin fedakarlığı çok oldu. Antrenmanlarla biraz zorlandı. Ancak sosyal yönden çok büyük gelişimi oldu. Sporun engelliler için en büyük faydası zaten bu oluyor. Kendi dünyalarından çıkıyorlar. Ayrıca fiziksel olarak kilo vermesi ve kuvvetlenmesi sağlandı. Spor uyum problemini yok etmeye de yardımcı oluyor."